RianneK Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Hallo Allemaal, Wij zijn hier gek op van die ingeblikte perziken op siroop.Nu vroeg ik mij af of en hoe ik dit zelf kan gaan maken. Inblikken hoeft natuurlijk niet, maar perziken op siroop in een pot lijk mij wel een mogelijkheid. Helaas heeft mijn zoektocht met google nog geen recepten opgeleverd. Heeft iemand een idee? GroetjesRianne PS, ik heb geen weckketel, dus kan daar geen gebruik van maken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Ja, perziken schillen door ze 30 seconden in heet water te leggen, afkoelen onder koud water en dan schillen. In stukken snijden. In schone weckpotten leggen. Suikerstroop maken van 300 gram suiker op 1 liter water. of sterker of slapper naar gelang je smaak. In de potten gieten tot 1 centimeter onder de rand, potten dicht, in weckketel zetten, of grote pan, water erbij totdat het onderstaat ( minstens 1 centimeter, liever twee, verhitten tot 90 graden, 20 minuten, in water af laten koelen. potten na 24 uur checken op sluiting. Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludo Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 mmm, ik ga hier ook perziken te veel hebben dit jaar. Ik ga het ook proberen ze te pasteuriseren , maar dan in de elektro-oven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RianneK Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Klinkt goed appelvrouw, bedankt voor het recept.Ik ga het zaterdag uitproberen, als ik tenminste dan nog vruchten over heb... ze rijpen nu heel snel in de kas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.