Jump to content

Perziken op siroop


RianneK

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Wij zijn hier gek op van die ingeblikte perziken op siroop.

Nu vroeg ik mij af of en hoe ik dit zelf kan gaan maken. Inblikken hoeft natuurlijk niet, maar perziken op siroop in een pot lijk mij wel een mogelijkheid. Helaas heeft mijn zoektocht met google nog geen recepten opgeleverd.

 

Heeft iemand een idee?

 

Groetjes

Rianne

 

PS, ik heb geen weckketel, dus kan daar geen gebruik van maken.

Link to comment
Share on other sites

Ja, perziken schillen door ze 30 seconden in heet water te leggen, afkoelen onder koud water en dan schillen. In stukken snijden. In schone weckpotten leggen. Suikerstroop maken van 300 gram suiker op 1 liter water. of sterker of slapper naar gelang je smaak. In de potten gieten tot 1 centimeter onder de rand, potten dicht, in weckketel zetten, of grote pan, water erbij totdat het onderstaat ( minstens 1 centimeter, liever twee, verhitten tot 90 graden, 20 minuten, in water af laten koelen. potten na 24 uur checken op sluiting.

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...