Jump to content

Ik stel me even voor


honingbij

Recommended Posts

Hallo (Moes-) tuinvrienden,

Mijn naam is Leo en ik woon met mijn vrouw in Maarssen, bij Utrecht. Ik ben 68 jaar en (moes-)tuinier al weer zo'n 40 jaar.

 

In de loop der jaren heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van gewasbescherming zonder gif. Als ik last heb van een plaag-insect zoek ik naar oplossingen zonder gif of ander chemisch spul. Hoewel, ook de bestrijding met natuurlijke middelen is niet altijd gifvrij maar dat is in ieder geval niet chemisch.

Een thee gemaakt van chrysanten bloemen bevat ook een sterk soort gif waar luizen en rupsen van dood gaan of in ieder geval ziek worden zodat ze uit mijn tuin vertrekken. Maar ook de honingbij heeft daar veel last van, hij (of zij) verzwakt erdoor en wordt dan vatbaarder voor de faro mijt waaraan hij of zij dan kan doodgaan.

Kortom ik denk zo hier en daar wel wat tips te kunnen geven. Maar natuurlijk wil ik ook graag leren van anderen, vandaar dat ik mij heb geregistreerd en stiekum hoop ik ook zo de forum dag te kunnen bezoeken op 6 oktober, lijkt mij erg leuk en leerzaam.

 

Momenteel ben ik gestart met het aanleggen van een tijm-bed. Een bed met allerlei verschillende tijm soorten. Ik heb regelmatig last van bronchitis en weet dus wat tijm voor je kan doen. Elke dag een kopje tijmthee zorgt ervoor dat ik bijna geen last meer heb van slijmvorming dat vast blijft zitten. De tijm zorgt ervoor dat het vastzittend slijm in mijn longen snel oplost zodat ik het kan ophoesten.

Ik hoop een kennisbank te vinden of op te zetten welke kruiden genezend werken. Ook daarvoor heb ik mij aangemeld. Voorlopig heb ik echter tijd nodig om alle topics te lezen en te schiften, ik denk dat ik daar al zeer veel (voor mij) nieuwe dingen zal tegenkomen.

 

Nou, groetjes van mij en hopelijk snel tot ziens of schrijfs.

Link to comment
Share on other sites

Welkom en veel leesplezier.

rorror.png

Gebreksverschijnselen in paprika of pepers

18 gewassen gebreksverschijnselen (english only)

Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...