Geplaatst: 2 februari 20205 j Heel simpel: ik had veel citroenen. zeg twintig. En twee weckpotten, zeer heet schoongemaakt en de citroenen gewoon geborsteld onder de koude kraan. Het waren onbespotenen zo van de boom.Steeds een citroen ingesneden in vieren maar niet helemaal door. Een eetlepel zout in de citroen en de citroen in de pot. Zo doorgegaan totdat de pot vol was. En de andere ook. Alleen hier en daar een laurierblaadje erbij. Dan citroenen uitgeperst en de pot bijgevuld met sap. Nog twee extra eetlepels zout bijgevoegd na een dag of wat, omdat het erg bubbelde en omdat ik in een recept had gelezen dat dat kon. NU twee weken laten bubbelt het niet meer en ruikt erg goed. Voorlopig laat ik het staan in de koele benedenkeuken. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 april 20205 j Hoe smaakt zoiets nu uiteindelijk, Appelvrouw? Zout? Zuur? Citroenig? Bitter? En waar gebruik je zoute (?) citroenen voor? Ik kan niet zeggen ze ooit gemist te hebben namelijk Tot slot: hoe lang kun je ze bewaren... Nou ja, ik ben in de citrusmodus wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 30 april 20205 j Auteur Heel sterk naar citroen en zout. Best lekker maar weinig van gebruiken. In sla en tajine/ stoofpotjes We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 april 20205 j Niet dolenthousiast dus. Dank dank. Erg nuttig wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 30 april 20205 j Auteur Het is lekker maar ik had twee grote potten vol. Daar doe ik wel 5 jaar mee..minstens. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 mei 20205 j Je kan het erg lang bewaren, zolang alles maar onder 'water' blijft. Ik zet de opengemaakte pot wel in de koelkast.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.