Geplaatst: 24 november 201113 j ik ben blij dat ik niet nog meer bolletjes heb gekocht, het ging me deels om de ervaring en deels om de safraan en ik heb waarschijnlijk meer dan ik in een jaar kan opmaken nu. als ik bij de appie saffraan zou kopen dan zit er in zo'n pakje een draadje of 3 toch? nou dat is wat er uit 1 bloem komt en dat keer 30 (gemiddeld 1 bloem per plant dit jaar) is meer dan genoeg saffraan voor mij voor een jaar. Maybe Slowpoke is pretty slow downstairs in the feet, but he's pretty fast upstairs in the cabeza.
Geplaatst: 24 november 201113 j ik wilde net zeggen, voldoende saffraan voor thuisgebruik ... het is niet iets wat je dagelijks gebruikt, ik gebruik het denk ik 4 keer per jaar , dan ben je met een 4 a 5 goed bloeiende bollen al klaar
Geplaatst: 24 november 201113 j Ikzelf gebruik het voor het op kleur maken van rijst(ziet er mooi uit). m.v.g.hansi
Geplaatst: 24 november 201113 j Ik ook, en ook wel in andere gerechten, maar dat is dus altijd maar een klein beetje per keer. If you have a garden and a library, you have everything you need. ~ Cicero
Geplaatst: 27 november 201113 j ja, idd. moet er de eerste keer nog mee koken trouwens dus weet niet hoe sterk het is. ik hoop dat de bolletjes een beetje vermeerderd zijn straks Maybe Slowpoke is pretty slow downstairs in the feet, but he's pretty fast upstairs in the cabeza.
Geplaatst: 1 december 201113 j geen reden, gewoon lekker planten! erg leuk Maybe Slowpoke is pretty slow downstairs in the feet, but he's pretty fast upstairs in the cabeza.
Geplaatst: 1 december 201113 j Laat nog even weten als blad afgestorven is en je ze rooid of dan de bolletjes groter zijn geworden of dat ze vermeerderd (mischien wel allebei ) zijn daar ben ik nieuwschierig naar. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 2 december 201113 j zal ik doen, het blad hangt nu alle kanten op en ziet er nog niet naar uit dat het snel afsterft, dus zal nog wel even duren. ikzelf ben ook erg benieuwd of ze vermeerderd zijn. ik twijfel of ik ze nog water moet geven of niet... Maybe Slowpoke is pretty slow downstairs in the feet, but he's pretty fast upstairs in the cabeza.
Geplaatst: 2 december 201113 j Zolang blad nog groen is zou ik nog wel iets water geven maar wel aan droge kant houden, dat bovenste laagje beetje droog aanvoelt voor je weer scheut geeft.Bij het afsterven gaat voeding terug in bol en denk wel dat daarbij ook wat water nodig is. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 13 juli 201213 j Ik heb zaden besteld uit het verre Oosten en kreeg daar als bonus zakjes Saffraanzaad bij..? Nu kan ik enkel over bollen iets vinden, wat doe je in vredesnaam met de zaden?! Kweek je die op..wanneer uitzaaien of kan je die eten? Ik ben nu al een tijdje aan het lezen en ook hier het forum doorgeworsteld maar nog niets gevonden so far! Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Geplaatst: 13 juli 201213 j Denk dat je algemene info. van bolbloemen zaaien kunt volgen, lijkt mij eerst zaaien laten groeien tot ze bolletje krijgen en dan daarna met bolletje verder, zal best een paar seizoenen duren voor je bloei ziet, maar wel grappig. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 7 oktober 201410 j Heb ook een paar bloembollen geplant paar weken terug. Gelezen dat de bollen slecht tegen natte voeten kunnen. Dus naast bollen in de tuin ook bollen in pot (onder een afdakje maar in de zon) en een pot met een bloembol binnen in pot voor het raamkozijn gezet. Die laatste lijkt het voorlopig het beste te doen.
Geplaatst: 7 oktober 201410 j Vorig jaar had ik ook een groepje saffraankrokussen (cicra 20) staan. Maar er kwamen er maar 2 in bloei! Waarschijnlijk kwam dat dan ook door natte voeten......
Geplaatst: 8 oktober 201410 j hier stonden ze in een bak op 40 cm hoogte in grond met veel zandwe hadden een goede oogst aan draadjes en veel kleine bolletjesheb ze in sept 2014 weer geplant op ruggetjes van 20 cm in de tuin en er bloeien nu toch weer een paar van die kleintjes, hopelijk groeien ze weer tot volwassen bollen voor de oogst in okt 2015
Geplaatst: 8 oktober 201410 j Enige kans dat er dit jaar nog krokussen komen uit mijn saffraankrokusbollen of moet ik dan ook wachten tot 2015? Er komt al wel een klein steeltje uit de pot.
Geplaatst: 8 oktober 201410 j Of er nog krokussen komen ligt ook aan de grootte van de bollen die je gepoot hebt. Het kan zijn dat ze dit jaar nog gaan bloeien, maar het kan net zo goed dat er alleen blad komt (kan ook pas in het voorjaar).
Geplaatst: 8 oktober 201410 j yep, bolletjes van een cm of 3-4 geven wel krokussen, die moet je na een week of drie na het planten al zienanders alleen groene sprietjes die je goed moet verwennen: " goed zo jongens, toe maar, je kan 't wel..."
Geplaatst: 23 november 201410 j Helaas alleen heel veel groene stengels. Geen krokus. Wat kan ik nu het beste doen? De groene stengels beginnen al een beetje te hangen namelijk, maar afknippen is waarschijnlijk geen goede optie? Gewoon laten verwelken?
Geplaatst: 24 november 201410 j neu, die moeten nog wel groeien en in april/mei afsterven en aan jou bollen schenken die groot genoeg zijn voor een bloem dan in september...cm of 4
Geplaatst: 18 april 201510 j Hoi, Bij mijn bollen is vorig jaar heel wat saffraan afgelomen. Ik kan alleen nergens vinden wat ik met de groene blaadjes moet doen, dus heb die in de herfst afgeknipt. Daarna zijn ze weer gaan groeien. Ik heb nu in mijn tuin dus sprietjes staan. Wat doe ik hiermee? Nogmaals afknippen of???? PS Mijn saffraanbollen gekocht van een bio-boer in Frankrijk - oogst september.
Geplaatst: 18 april 201510 j welkom!nooit afknippen meer: de blaadjes groeien en zorgen voor nieuwe bolletjesdie neem je op als de blaadjes afsterven en plant je weer uit in september voor nieuwe bloemen
Geplaatst: 19 april 201510 j Ik haal de bollen niet uit de grond. Volgens de dame (saffraankweker) uit Frankrijk moet je dit juist nooit doen. Maar ik weet dus niet wat ik met die groene sprietblaadjes moet doen. Ik had dit eerste jaar de bollen geplant, 10 stuks en al 17 bloemen!Die blaadjes sterven dus niet af?
Geplaatst: 19 april 201510 j nou, wij kweken ze telkens op een nieuw plekje ivm ziekten/aaltjes/mineralen en we halen de kleine bijbolletjes eraf en kweken ze ergens anders opzoals gezegd: de groene sprietjes zijn het blad van de plant, dus die maken eten voor de bolletjes; laten zitten dus tot ze verdorren, dat is in juli ongeveerwij rooien de bolletjes dan, halen de kleintjes eruit en planten de grote apart van de kleintjes, ze krijgen dan wat koemestkorrels en wat kali linkje
Geplaatst: 19 april 201510 j Bij mij beginnen ze nu al af te sterven. Ze staan in een pot en ik laat ze er gewoon in zitten. Wel zet ik de pot op zolder zodra het helemaal is afgestorven zodat ze droog en warm staan. Ik heb ergens gelezen dat het per land verschilt hoe ze ze telen. In het ene land blijven ze in de grond en in het andere worden ze elk jaar verplaatst. Kan het alleen niet meer terugvinden waar ik dat gelezen had. Ik denk dat het niet veel uitmaakt of je ze eruit haalt of erin laat zitten als je maar zorgt dat ze droog blijven als ze in rust zijn.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.