Jump to content

wecken, weten


helena

Recommended Posts

Heb inmiddels 5 inmaak en weckboeken. Vraag me af waarom in het ene boek gebruik wordt gemaakt van zout en/of suiker in het blancheerwater, in het andere boek weer niet. Waar zijn deze toevoegingen voor? Houdbaarheid, smaak, kooktemp.?

Zou het liefst elke pot groenten afvullen met het blancheerwater, echter soms mag het wel, dan weer niet. Wat is hier de reden van? Wie weet?

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij is er maar 1 echt weckboek, die van firma weck en ik hou die gewoon ook aan wat betreft inmaak wijze en advies,

wel zo simpel en gewoon basic manier van wecken wordt daarin beschreven, je hebt hem vast als je 5 verschillende weckboeken hebt.

volgens mij is zout/suiker bij weck smaak en niet houdbaarheid zoals jam/limonade, augurk enzv

 

Hou je in de gaten dat bij meeste mensen in het begin wecken soms mislukt en deksels losvliegen voor je te enthousiast aan de slag gaat

Edited by Guest

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Van het ene boek mag ik om half 12 gaan slapen van de andere 10 min. eerder. Vanochtend opgestaan om half 5, lastige keuze. ...

 

Edith: Ben gaan slapen, de wekker gezet voor de weck. Moet nie gekker worden . Wekker niet gehoord en de potten hebben 1 uur te lang doorgeprutteld. Jorieke, je had gelijk; wecken verandert je leven . Tot nu toe is er 1 pot geknapt, verder geen verrassingen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...