Geplaatst: 7 september 201113 j zijn hier mensen op het forum ervaren in het maken van kaas? ongeacht melksoort. staat op mijn wil ik leren lijstje.....
Geplaatst: 7 september 201113 j Niet ervaren, slechts 1 keer gedaan. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 september 201113 j Auteur jaaaah en natuurlijk is het onze jorieke weer die reageert...hoe kon ik dat nou vergeten!!vandaag eerst maar eens bij de bieb langs voor het boek van smith, schijnt wel goed te zijn...realiseer me wel, melk halen in de super is leuk om te oefenen maar ook een dure grap en kan je de kaas net zo goed kopen toch....geen auto en geen boer in de buurt die kan leveren voor weinig....suggesties welkom natuurlijk....
Geplaatst: 7 september 201113 j Een eigen koe Dat ene kaasje hebben we idd met supermarkt melk gemaakt. Gewoon om de 1e lading geitenmelk niet te verpesten omdat we het nog niet zouden kunnen.Helaas schiet het met de melk van onze ene geit niet op. Volgend jaar komt er een koe! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 september 201113 j Heb dat een keer gedaan bij bevriende boerin in de buurt met koeien Voor een kilo kaas, heb je 10 liter melk nodig en bent er wel wat uurtjes zoet mee. Moet als ie klaar is voortdurend gedraaid en ingezouten. Het resultaat was wel erg lekker maar zo op!
Geplaatst: 7 september 201113 j Ik heb ook es kaas gemaakt. Tis wel aardig wat werk en ik vond het resultaat ook niet geweldig, maar das een kwestie van oefenen natuurlijk. Leuk dat je het wilt gaan proberen. Jammer dat ik het recept wat ik toen gebruikte niet meer heb anders had ik het je toe gestuurd...
Geplaatst: 7 september 201113 j Auteur hahaaa jaaaa jorieke een eigen koe, zie het al zo voor me op mijn terras van een paar vierkante meter, dat wordt nog leuk!!arm beest!!we gaan het zien, ik realiseer me ook dat het veel werk is maar ja ik heb zeeeen van tijd, daar moet ik toch iets mee???heerlijk hoor om in de keuken bezig te zjin.... het boek van de bieb meegenomen: zelf kaas maken, Tim Smith, uitgeverij veltman ziet er erg interessant uit!enige ervaring met kaasmaken die ik zelf heb is huttenkase/ paneer(panir) wat dus meer een verse ongerijpte kaas is. hier in de omgeving zitten wel mensen met een geitenboerderij maar ja moet ik nog zien dat ik het hier krijg....da's voor later....
Geplaatst: 7 september 201113 j Bied jezelf aan als onbetaalde kracht bij die geiteboerderij, inruil voor gratis arbeid willen ze vast je wel kaas leren maken.Lekker werken en leren tegelijk.Zo thuis zonder melk en spullen lijkt mij niet handig om iets te leren. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 7 september 201113 j Auteur hmmm hans dat is zo'n gek idee nog niet....ga ik over nadenken....
Geplaatst: 7 september 201113 j Bij die antwoord van Hans had ik graag en "vind ik leuk"-knop gehad! Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Geplaatst: 7 september 201113 j Auteur inmiddels dus ook al aangeschreven www.bokkesprong.com dat is een klein eind van hier.
Geplaatst: 7 september 201113 j Lijkt mij een heel mooi bedrijf waar je veel kan leren, keurig Berti gelijk actie daar hou ik wel van wie weet reageren deze positief en andersprobeer je gewoon nog een ander. Players only love you when they're playing.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.