Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Hartige taart met ei en ui

Featured Replies

Geplaatst:

Hartige taart met ei en ui, zeer gewaardeerd door mij!

 

Ingrediënten

4 eieren

blikje croissantdeeg (of maak zelf een lekkere bodem!)

2 el. boter,

3 witte en 3 rode uien, gehakt

2 kleingesneden bosuitjes

1½ el. bruine basterdsuiker

4 el. droge witte wijn (laat ik weg)

zout en peper

bakspray of gesmolten boter

2 el. slagroom of bouillon

3 tl. Italiaanse keukenkruiden.

 

 

Bereiden

Verwarm de boter in een pan en roerbak hierin alle uien. Voeg de suiker, de wijn, het zout en de peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten zachtjes stoven.

 

Vet een springvorm van ca. 24 cm aan de binnenzijde in. Open het blikje croissantdeeg en haal het deeg eruit. Spreid het deeg uit op de plank en snijd dit doormidden. Plaats dit deeg op elkaar en rol uit tot een ronde plak (doorsnede ca. 28 cm). Vul hiermee de vorm en laat de randen iets oversteken. Zet de heteluchtoven aan op 175°C (gas/elektra 200°C).

Klop de eieren los en voeg hier de room en de kruiden aan toe. Schep de uien in de springvorm en verdeel het eimengsel eroverheen. Zet de taart op het rooster middenin de voorverwarmde oven. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen alvorens de vorm uit de oven te halen. Serveer met een tomatensalade.

Geplaatst:

hmmmm lijkt me heerlijk, ik heb hem opgeslagen!

Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet

Geplaatst:

gatverpielekes, dat lijkt me weer overheerlijk

Geloof dat ik maar weer lid moet worden van de sportschool, ik word tonnetjerond van al die lekkere dingen die hier worden gepubliceerd.

Geplaatst:

Ik houd niet zo van bladerdeeg en gebruik (als ik k en k-deeg wil) hartige taart deeg of filodeeg. Staat naast de diepvriesbladerdeeg.

Filodeeg is ook lekker met spinazie.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.