Thessa Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 (edited) ik wil gelei/jam maken van pruimensap en daardoor goudsbloem bloemblaadjes erdoor ( idee gepikt van jasmin ipv dalia dank...)iemand ervaring mee ?lijkt me heerlijk, gezond en mooi Edited September 12, 2011 by Guest Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Nee geen ervaring, maar ik zou zeggen volg misschien een recept van appel-kruidengelei ( http://www.bloggen.be/appeljam/zoeken.php) ik hoop dat deze link werkt. Dan op t laatst een flinke bloem ( alleen de blaadjes) toevoegen. Ik denk dat je de calendula niet mee moet koken, dat is alleen een gevoel ..laat je het weten? Edit, nee verdorie die link werkt niet, soms ben ik echt een oen met dit soort dingen. Als je kruidengelei intypt op het blog kom je er ook Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted September 12, 2011 Author Share Posted September 12, 2011 ik denk dat het niet gelukt is......ik heb op 1.5 liter pruimensap 8 bloemen ( alleen de blaadjes ) gebruikt , pas toegevoegd na het koken. ik heb de bloemblaadjes per plukje in de litermaat gedaan en daar de hete gelei in gegoten en zo per pot gevuld.nu drijven alle bloemblaadjes (somige iets verschrompeld) aan de boven kant ....dat wordt regelmatig om draaien als het begind te stijven....er is nog een kans dat alle bloempjes verdeeld door de gelei raken ?? of een tip hoe te doen mocht het toch lekker zijn ga ik het nog eens proberen met meer bloemblaadjes... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.