freggel Geplaatst: 14 september 2011 Geplaatst: 14 september 2011 Hier en daar kom ik recepten tegen om uit zelf geperst appelsap appelcider te maken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kom namelijk vaak (niet altijd) tegen dat er een gistingsfles gebruikt moet worden en die heb ik niet. Als ik het op een andere (goede, niet te omslachtige) manier kan doen dan wil ik het wel eens proberen om te kijken of het wat is. Quote blog/freggel/
Jorieke123 Geplaatst: 15 september 2011 Geplaatst: 15 september 2011 Wij hebben een litertje gemaakt, maar dan niet op de oeroude manier. Gewoon sap, met gist, in een fles (helemaal niet duur, en je kunt nog eens wat leuke dingetjes proberen in zo'n ding ) en na het gisten hebben we het in grolsch beugelflesjes gedaan.Ik vind er niets aan. Mijn vriend vindt het lekker. Ik had gehoopt dat er meer appelsmaak aan zou zitten, maar dat is dus echt niet het geval Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
freggel Geplaatst: 15 september 2011 Auteur Geplaatst: 15 september 2011 Okee, bedankt! Dan ga ik van de week misschien eens een poging wagen! Quote blog/freggel/
Nicolette Geplaatst: 23 september 2011 Geplaatst: 23 september 2011 the key thing is dat er geen lucht bij het gistings proces mag zijn. Dus als je een fles luchtdicht (vacuum) kan maken werkt t. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.