Jump to content

Kastanjemeel


appelvrouw

Recommended Posts

Ik kwam een site tegen over Italianen die kastanjes drogen : http://onskookboek.com/kastanjemeel/298/

En dit:

Eerst moet je de kastanjes pellen ,en zo mogelijk ook de bruine velletjes verwijderen.

Daarna drogen in de oven , 50'C.met de ovendeur op klein kiertje zodat het vocht weg kan.

Dit een paar uur doen , de kastanjes worden nu steenhard.

Deze gemalen in een keukenmachine ,totdat je meel hebt .

Het werd bij mij niet zo fijn als "gewone" bloem ,ziet er meer uit als grof volkorenmeel.

Dat lijkt me voldoende om uit te proberen ( dat laatste dan, de Italiaanse manier lijkt wat overdreven voor twee kilo`s kastanjes )

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...