Jump to content

Wat heeft deze bamboe nodig....


trikke

Recommended Posts

Is soort bamboe...hoort bij de grassoorten ....dacht ik weet niet zeker....wat ik wel weet is dat een tuingenoot hem probeert te temperen omdat hij geweldig groeit en stekken uitkomen op anderhalve meter van de "pol" vandaan; hij knipt m ook op t najaar geheel af.

Link to comment
Share on other sites

Is soort bamboe...hoort bij de grassoorten ....dacht ik weet niet zeker...
Ja bamboe hoort bij de grassenfamilie. Het gemakkelijkste kenmerk is de vorm van het blad (het onderste deel zit rond de stengel gevouwen). en het "tongetje" in de bladoksel (zie bijv. hier: http://www.equipegolf.nl/Greenonderhoud/HbG_grassen.html (ongeveer halverwege staan plaatjes). Riet is één van de uitzonderingen, dat heeft een bosje haren ipv een tongetje. Je kunt het ook aan de bloemen herkennen, maar die hoop je natuurlijk niet te zien bij jouw bamboe.
....wat ik wel weet is dat een tuingenoot hem probeert te temperen omdat hij geweldig groeit en stekken uitkomen op anderhalve meter van de "pol" vandaan; hij knipt m ook op t najaar geheel af....
Of een bamboe wel of niet "woekert" is afhankelijk van de soort. Soortnamen heb ik niet voor je, daarvoor moet je bij iemand zijn die er echt verstand van heeft.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...