Geplaatst: 18 november 201114 j Uit 'Handboek voor de vinexjager' heb ik nog een receptje gescand. Al met al een heel erg handig boekje! Vooral voor vlees, vis, bier, kaas en wijn. Niet echt voor de moestuin. Maar gelukkig doen we hier op het forum wel meer dan alleen plantjes kweken! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 november 201114 j dank Jorieke. Dan ga ik eerst maar bier brouwen...zucht... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 november 201114 j Ik dacht dat karper en brasem niet echt smakelijk waren???Snoek en snoekbaars is heerlijk..maar ik vang weleens een brasem...ieuwwww http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Geplaatst: 18 november 201114 j Met karper en brasen is het zo ( net geleerd) hoe groter hoe beter...deze karper is megagroot. Ik ga het sowieso proberen, en als het echt vies is hebben de poezen uit het dorp feest We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 december 201113 j Nou, ik als sportvisser vind het ERG zal ik het zo zeggen als je dat zoou maken. Maar als lekkere eter zou ik het willen proberen
Geplaatst: 2 december 201113 j O op zo`n manier. maar weet je, ik heb hem gewoon gekregen die hele grote vis..ik vind het ook zonde dat hij dood is gemaakt, want een vis die zo groot wordt in een rottig klein poeltje, samen met een stelletje anderen dat is toch mooie natuur. Maar de boer wilde het poeltje uitdiepen, zodoende werden alle grote vissen eruit gehaald..en 10 witte reigers hebben daarna nog een feestmaal gehad aan een hele lading kleine karpers, snoekjes, brasems etc. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 2 december 201113 j Dat is eigenlijk te veel in zo'n klein poeltje! Ik weet niet de afmetingen en diepte ervan maar als ik je zo hoor niet erg groot!Gr.
Geplaatst: 2 december 201113 j Daarom ging de boer hem ook uitgraven. Het poeltje was ooit een bocht in de rivier, en toen die rivier werd gekanaliseerd bleef er een bocht over die mocht blijven..als water voor de koeien. De snoek zal er wel al ingezeten hebben, en misschien heeft een lolbroek van een grootvader er lang geleden ook karpers ingedaan. Hij was zo groot als een stadvijvertje... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 december 201113 j Met karper en brasen is het zo ( net geleerd) hoe groter hoe beter...deze karper is megagroot. Ik ga het sowieso proberen, en als het echt vies is hebben de poezen uit het dorp feest Ik ben heel benieuwd of je het inmiddels hebt uitgeprobeerd . En of je nu nog leeft natuurlijk. http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €.
Geplaatst: 20 december 201113 j Nog niet Lisa, hij staat voor oud en nieuw op t menu.Gelukkig heeft de boer hem een paar dagen in schoon water laten zwemmen, dus waarschijnlijk is hij wel te eten. Vorgige week heb ik bij hem snoek uit t zelfde poeletje gegeten, gevuld met peterselie en knoflook, en maar 20 minuutjes in de oven..echt erg lekker We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 10 januari 201213 j uiteindelijk heb ik de karper in drie stukken gehakt,en ieder stuk apart klaargemaakt.Met een enorme berg peterselie, gehakte knoflook (beide uit de tuin natuurlijk)en boter, en dan een uur in de oven....wow dat was lekker, niet gronderig, maar heerlijk zacht! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.