Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ja daar ben ik ook enorm benieuwd naar..k zoek al jaren een goed recept van dille boontjes.. De ideale nog niet gevonden.

De Onze-Lieve vrouwe gebruik ik voornamelijk in de kruidenthee en af en toe dus voor gelei.. Eerder gelei op basis appelsap maar deze vind ik lekkerder. Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde ย ๐ŸŒŽ

Geplaatst:

Inderdaad dat lees ik nu . Eigenlijk ook bij kaasjes en patรฉ, maar ook tussen de middag als laatste boterhammetje van de maaltijd, eigen brood, roomboter en die gelei...mmm

We zijn allemaal kinderen van de Aarde ย ๐ŸŒŽ

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Iemand ervaring met rabarbermoes waarvan het bovenste deel in de pot niet meer groen is maar richting bruin/donkerder verkleurd is? Ik durf het niet zo goed te eten ook al ruikt het gewoon naar rabarbermoes (met gember en sinaasappel).

Geplaatst:
Ik heb nog meer jammetjes gemaakt uit dat Duitse tijdschrift dat ik nu ook in huis heb. Geproefd heb ik de bramen met banaan. Heel lekker. Ook de kersengelei met peper en kardemom gemaakt, nog niet geproefd.

ย 

Welk tijdschrift?? Klinkt heeeel leuk!!

  • 1 maand later ...
Geplaatst: (aangepast)

Ik las dat ook van die bloem (geldt ook voor room trouwens), maar het ging goed.

ย 

Verleden jaar voor de eerste keer; dat waren wel minder potten....ze waren binnen 3 maanden op.

ย 

Eens kijken of het na een langere tijd ook nog steeds goed blijft gaan dit jaar/volgend jaar. Als het mis gaat, zal ik het melden

ย 

Je kunt, op safe spelend, het recept ook zรณnder de "roux" wecken en dan tzt de soep binden; Doen!

ย 

Zelf bedacht: het probleem met bloem is dat het de temperatuur zou beรฏnvloeden....maar de beschreven "roux" is een combi met boter; hierin gaat de bloem een verbinding aan en verandert m.i. van samenstelling (net als bij cake wecken).

ย 

NB 22 mei bij controle een aantal potten open gevonden We nemen het zekere voor het onzekere en vriezen alles in. Toch wel vreemd dat het verleden jaar geen probleem bleek; ik weet zeker dat we ze niet binnen 2 weken op hadden.

ย 

Ik haal het recept weg uit vorig bericht; recept afgekeurd

aangepast door Gast
Geplaatst:

Ingemaakte sperziebonen (met dille in 't zuur) na ruim 8 maanden geproefd, heerlijk en nog lekker knapperig ook Daar ga ik meer van maken dit jaar.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...