Geplaatst: 4 mei 20214 j @rorror, je hebt dus ook helemaal gelijk, de kunst is weten voor welke vissoorten dit op gaat en voor welke niet. Over het algemeen vissen die trawlers op vissoorten die in scholen zwemmen, haring, makreel, pollak, dat soort 'goedkope' vissoorten die ze als het waren opzuigen. Ze varen achter de scholen aan als het ware en zuigen ze dan op. Vanwege de lagere economische waarde is er meer massa nodig dus grotere schepen en langer op zee, vis moet bewaard worden dus invriezen. Mijn beste advies is vooral om een viskalendertje te kopen als je van verse vis houdt en daar op te kijken voordat je iets koopt. Vraag ook om niet gangbare soorten zoals bijvoorbeeld pieterman, goedkoop en lekker en niet ingevroren te krijgen. Vaak is bijvangst lekker, goedkoop en lokaal! Als je ziet hoeveel prachtige vis we exporteren naar Zuid-Europa dan schaam je je kapot. We zijn zelfs zo diep gezonken dat we liever smakeloze, gronderige pangasius uit antibioticavijvers hebben dan een verse tongschar, pieterman of poon. Overigens is het ook een leuk uitje om eens in de vroege ochtend bij een visafslag te gaan kijken in IJmuiden, Stellendam, Den Oever of Scheveningen. Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.