Jump to content

Recept voor siroop van meidoornbloemetjes


Swa

Recommended Posts

Op vraag van Appelvrouw hieronder het recept van de siroop van meidoornbloemetjes:

 

- Pluk de jonge meidoorn (Crataegus, Aubepine) bloemetjes, het is ideaal als ze nog maar net open zijn gegaan want dan is de smaak het sterkst. Uiteraard niet de hele boom leegplukken.

- Voeg ze toe aan een kom en overgiet de bloemetjes met water tot ze net onder water staan.

- Voeg het sap toe van een citroen per hoeveelheid van +/-500ml gebruikt water.

- Leg er een doek over en laat 24 uren trekken op kamertemperatuur.

- Filter het resultaat een eerste keer in een zeef.

- Filter opnieuw door een doek. Wij gebruiken een keukenhanddoek maar mogelijks kan een koffiefilter ook dienst doen.
- Weeg nu evenveel suiker af als er vloeistof is.
- Breng de vloeistof aan de kook in een pot.
- Van zodra de vloeistof kookt kan de suiker toegevoegd worden. Goed roeren om de suiker op te lossen en kook tot de gewenste dikte is bekomen.

 

Al die hoeveelheden steken niet zo nauw. Wanneer de smaak wat verschilt gewoon wat meer of minder siroop gebruiken.

In een hermetisch gesloten recipiënt kan dit wellicht maanden bewaard worden maar zo ver geraken we nooit 😁. Wij zelf gebruiken een weckpot en zetten die lekker fris in de koelkast.

 

Nog nooit geprobeerd maar staat wel op het lijstje:

- Bruisend maken

- Bij de Gin

- In de Mojito ipv suiker en munt.

 

Edited by Swa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...