Jump to content

Is witlof kort blootstellen aan licht schadelijk?


jeanne-heijmans

Recommended Posts

Ja ik heb de zoek functie al ingeschakeld, maar ik kan dat niet vinden wat ik zoek, en dat is!!! Ik ben van plan het volgend seizoen eens een keer witlof te gaan zaaien, in mijn boek staat dat geen gemakkelijke teelt is, Toch wil ik de uitdaging aan gaan. Nu gaat hij op het eind de kelder in, daar is het donker, de temperatuur is goed, alleen het is ook mijn opslag ruimte, en af en toe moet ik toch 10 treetjes naar beneden om wat voorraad te halen, dan gaat er enkele minuten licht aan. Zou dat voor dat even schadelijk zijn voor de witlof?

Link to comment
Share on other sites

Nee absoluut niet schadelijk zo kort, en is ook geen moeilijke teeld hoor,

je moet even de stappen bij het forseren door hebben maar ook vrij simpel, en witlof kweken is nog erg leuk ook

omdat het net na het tuinseizoen nog leuk te doen valt (het forceren dan) en lekkere groente opleverd waneer er niet meer veel is in tuin.

Ik ben absoluut fan van teeld en lust het graag

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Heb als wijze van proef met afdekking en zonder in de kelder gedaan.

Ze zitten in emmers en een omgedraaide emmer opgezet.

Licht blijft ook maar effe branden in de kelder, maar toch die zonder afdekking hebben een groene zweem rond de bovenste blaadjes.

Smaak geeft geen verschil, kropvorming ook niet.

 

Vandaag vollegrondswitloof oogsten

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heb toch nog een vraagje over de witlof, ik heb er al veel over gelezen, maar een vraag van mij kan ik niet vinden, als het eenmaal zover is dat ze de kelder ingaan, zijn ze in mijn geval afgedekt met stro, en dan houten planken er op. van tevoren als ze in de grond zijn gestoken, moet er overvloedig bewatert worden, maar als dat stro er op zit, moet ik ze dan nog water geven of dan niet meer?

Link to comment
Share on other sites

Persoonlijk plant ik de pennen in aarde en giet dit aan met water met reden dat de aarde goed rond de pennen komt, maar gebruik ik geen stro volgens mij kun je de stro overslaan, maar mocht je dat toch willen lijkt mij niet dat dan water moet.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Waarom dek je ze eigenlijk af met stro Jeanne ? Wortelpennen van witlof die zonder dekgrond geteeld worden plaats je in aarde (of zand) en daarna hebben ze alleen maar een goede afscherming tegen licht nodig . Stro lijkt me daar niet het meest geschikte materiaal voor vooral omdat stro in een vochtige omgeving ook nog eens de oorzaak kan zijn van schimmelvorming.

 

De pennen moeten vanaf het begin in vochtige maar niet te natte grond staan . Overvloedig bewateren zoals je zegt doet me meer denken aan echt nat. Daarna er voor zorgen dat de grond vochtig blijft door indien nodig af en toe wat water toe te voegen.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Hoi, super weer van jullie, dan sla ik de stro over, is dan ook weer wat makkelijker,lijkt me. ja het stond in het moestuin boek, biologisch tuinieren, maar heb ook een tuin encyclopedie en daar stond het dus weer anders, maar ga het zo doen, ben helemaal happy.Miranda ik hoop dat jij dit ook leest want ik heb jou ook de versie van stro toegestuurd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...