Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zinken teil


linda

Recommended Posts

Gelijk nog een vraag, ik heb nog twee grote zinken teilen staan, het leek mij wel leuk om hier m'n kruidentuintje in te maken en in die andere misschien aardbeitjes. Kan ik de aarde gewoon direct in de teil doen of kan dit niet omdat het zink is?

Link to comment
Share on other sites

Voor bepaalde planten is een zinken teil niet aan te bevelen. Mogelijk kun je dit omzeilen door de teil aan de binnenkant te voorzien van (noppen) folie. Het water moet wel weg kunnen uit die teil, dus wel gaatjes maken aan de onderkant.

Link to comment
Share on other sites

Ik hou ook van zink, maar planten doen het er raar in, je ziet beetje de bladeren roodachtig worden, denk wel dat dit door zink komt, maar je hebt gelakt nieuw zink en echt oude ongelakte zinken voorwerpen, waarvan de laatste denk ik het probleem geven.

Binnenbak is denk ik inderdaad gewoon de oplossing

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou het zelf ook alleen doen met een binnenbak, al dan niet van plastic folie gemaakt: de resultaten van onderzoek zijn niet altijd eenduidig over de schadelijkheid (neem bijv het zink debat, dat is ook gestart door de (mogelijke) emissie zink uit bouwmaterialen/regengoten in regenwater en bodem).

 

Voor de mensen die beetje engels kunnen: http://celosangeles.ucdavis.edu/Environmental_Horticulture/Trace_Elements_and_Urban_Gardens_568/ .Heb het even snel doorgescrolld dus niet zeker of het ook over zink gaat maar via in het kort wat nuttige informatie: Growing vegetables in galvanized containers is very low-risk. Cadmium (which, by the way, isn't present in every galvanized product) will not likely be taken up by the plants. Zinc, which is a trace chemical in the soil, poses little risk to the plants, and won't accumulate to unhealthy levels for humans in the crops. The thing to be aware of is not absorption by crops, but rather the presence of cadmium particles on the soil or plants. Be sure to wash your hands and harvest thoroughly before eating.

 

Geen zin om verder te zoeken naar andere onderzoeken op dit gebied , maar met een binnenbak/plastic en bovenstaande dikgedrukte zin neem je het zekere voor het onzekere.

Link to comment
Share on other sites

Hey Jorg, bedankt voor je antwoord.

Ik had het zo bedacht: Onderin de zinkenteil een laagje kiezels, daaroverheen (noppen)plastic met wat gaatjes erin en daarin de aarde. Dan komen de gaatjes in het plastic niet gelijk op het zink.

Volgens mij moet dit wel lukken!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...