Nicolette Geplaatst: 4 februari 2012 Share Geplaatst: 4 februari 2012 is er iemand die in het kader van zelfvoorzienend zijn een ijskelder gemaakt heeft of gebruikt? Kan me zo voorstellen dat zo'n ouderwets idee als een extra "ijskast"wel eens van nut kan zijn. Hoelang zou dat werken als je grote klompen ijs in een soort van kelder situatie brengt omdat de komende maanden als koelkast of wellicht vriezer laat fungeren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nicolette Geplaatst: 4 februari 2012 Auteur Share Geplaatst: 4 februari 2012 http://www.cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/i000227.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 4 februari 2012 Share Geplaatst: 4 februari 2012 Geen idee, zal ook wel afhangen van de temperatuur in je ijskelder en de hoeveelheid ijs die je opslaat. Als ik me niet vergis, moet er ook zout over het ijs worden gestrooid om de temperatuur van het ijs te doen dalen (en het langer te kunnen bewaren). Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Heylane Geplaatst: 5 februari 2012 Share Geplaatst: 5 februari 2012 Mijn opa had vroeger een ijskelder, maar daar bleef de temperatuur vooral laag door de dikke laag grond die erop lag (en misschien ook de bomen die erop groeiden). Die koelde hij niet extra met ijs. Misschien vroeger wel (was een heel oud 'bouwsel'), maar in de tijd van de koelkasten niet meer Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.