Ga naar inhoud

Yellow Pointy / Oro de Equador Ananas Hotsauce


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

20221017_153653.thumb.jpg.2203cc72b332c87400c8c2c7e4f98668.jpg

 

Yellow Pointy / Oro de Equador Ananas Hotsauce

 

Hoera! De gele hotsauce pepers zijn weer rijp. In februari gezaaid en in oktober tot saus verwerkt.
Het zijn dus de Yellow Pointy en de Oro de Equador. Beiden hebben een citrusaroma en een goede pittigheid.
Het is wel een beetje hetzelfde idee als de gele hotsausjes die ik eerder heb geplaatst. Heb dit keer geprobeerd om de hoeveelheden bij te houden.

469 (om precies te zijn) gram Yellow Pointy en Oro de Equador pepers
2 grote uien
2 en halve bol knoflook (is geen eigen knoflook dus heb ik meer van nodig want heeft minder smaak)
300 gram sjalotten
4 lime leaves
sap van 4 limoentjes
sap van halve citroen
2 blikken ananas (560 gr)
scheut witte wijnazijn
beetje zout
suiker naar smaak
theelepel turmeriek (geelwortelpoeder/kurkuma)
scheut water
appeltje

De pepers heb ik in de keukenmachien in stukjes gehakseld samen met 1 bol knoflook en de uien.
Wat olie in pannetje en het mengsel verwarmd/licht gebakken. uch uch uch
In de oven de sjalotten en de rest van de knoflook (met schil) geroosterd. Laten afkoelen en uit de schillen geknepen. Smurrie toegevoegd aan pepermengsel.
Limeleaves bij het mengsel.
Appel in stukjes erbij.
Limoen en citroensap toevoegen, ananas erbij. Zout en turmeriek erdoor.
Sudder sudder sudder, bloep bloep bloep.
Als het genoeg gesudderd heeft de limeleaves verwijderen.
Mengsel in de blender fijnmaken en dan weer in de pan. Opnieuw verwarmen, wat suiker erbij doen.
Proeven!!!
Eventueel wat meer suiker/azijn/zout. Dit naar eigen smaak.
Zelf laat ik de saus eerst afkoelen, dan proeven etc, opnieuw verhitten en dan in de potjes/flesjes gieten.
Heb zelf nog water toegevoegd om het geheel wat smeuiiger te maken.

 

20221017_154842.thumb.jpg.9ebc3ff16ff85e3cfeb350d4e2127afe.jpg

 

  • Like 4
  • 3 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...