Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Volkstuinvereniging uitzoeken: waar moet ik op letten?


Greenie

Recommended Posts

Ik heb informatie opgevraagd bij verschillende volkstuinverenigingen hier in de buurt en ben van plan om overal even een kijkje te gaan nemen (waar mogelijk natuurlijk - indien niet mogelijk, dan valt die vereniging sowieso af ). Hebben jullie nog tips over waar ik op moet letten bij het maken van een keuze voor een vereniging?

 

Dank alvast!

Link to comment
Share on other sites

Mooi dat je keus hebt hoor! Grond vind ik wel belangrijk: zand of klei is toch wel heel verschillend en niet onbelangrijk: de watervoorziening, moet je het zelf regelen is er een pomp etc. en met keus telt ook de afstand natuurlijk: als je op je tuin een kas/koude bak hebt om plantjes op te kweken zul je er een flinke periode toch dagelijks heen moeten.

In dit topic: volkstuinverenigingen-t896.html staan ook wel zaken vernoemd waar je op kunt letten en heb je wat vergelijkingsmateriaal qua prijzen/voorzieningen.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Buurtuintjes kunnen ook belangrijk zijn. Een slecht onderhouden tuin vol onkruid in jou windrichting is nadelig. Kijk ook naar de zon-schaduw ligging van de tuin.

Vraag buren op het volkstuincomplex wat zij van het tuintje vinden, dan hoor je al snel of de vorige eigenaar maar een prutser was of dat de vorige eigenaar iemand was die alles altijd spik en span bijhield (onkruid, spitten, bemesten). Voor de wisselteelt is het ook van belang om een beetje een indicatie te krijgen waar welk gewas heeft gestaan afgelopen jaar.

 

Maar verder zijn bodem en ligging de belangrijkste zaken

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie tips!

 

Ik heb even heel goed nagedacht en besloten dat ik toch echt iets meer wil dan alleen een moestuin. De bezoeken bij louter moestuincomplexen heb ik dus afgeslagen. Wel vanmorgen op bezoek geweest bij een lokale tuinvereniging en toen begon het toch wel heel erg te kriebelen hoor! Er waren twee tuinen beschikbaar, maar deze hadden alleen een moestuinbestemming. En nu ik gezien heb wat ik me een beetje moet voorstellen bij ruim 100 vierkante meter, moet ik toegeven dat ik mezelf niet fanatiek genoeg vind om zo'n project aan te pakken.

 

Uiteindelijk heb ik me dus op de wachtlijst laten zetten voor een tuin met huisje. Dan kan ik zelf een beetje bepalen hoe groot de moestuin wordt en hebben we tegelijkertijd een soort van buitenverblijf voor de zomermaanden.

 

Ik wacht nu (on)geduldig af tot er een tuintje beschikbaar komt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...