Geplaatst: 14 oktober 20232 j Ik ga mijn haan van 2 jaar slachten. Ik ga er vanuit dat het vlees niet meer mals genoeg is om gegrild of gebraden te eten. Of kan ik de poten langzaam konfeiten? En hoe kan ik het beste er soep van maken? Hoe lang trekken? Stom he? Dat heb ik op internet niet goed kunnen vinden. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Gewoon heel lang. Neem de tijd en ga er niet vanuit dat je de soep dezelfde dag eet. Misschien valt het mee. Als ie van zijn botje valt ie ie klaar. De Fransen hebben coq au vin uitgevonden voor oudere hanen, er zijn Fransen die zwijmelen alleen bij de naam. Jeugdsentiment, waarschijnlijk waren er vroeger veel oude hanen in la douce 🇫🇷. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Auteur Dank. Daar kan ik wat mee. Ik heb de groente al uit de tuin gehaald. Maar eerst dus heul lang trekken. Maar zou 't lukken ook om de poten lowslow te konfijten? Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Auteur Zo, de kip zit in de pan. Poeh, ik had wel eens eerder een kip geslacht maar dit was andere koek. Dat was een jong haantje. Deze had veel stuggere vliezen. Verdient geen schoonheidsprijs. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Goed dat je er toch wat van/mee probeert te maken! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Auteur Absoluut. Ik ga geen beest doodmaken om het daarna te verspillen. Maar ik moet nog wel wat leren.... Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Of een keer met iemand meelopen. (haan is wel netjes en snel doodgemaakt) Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Nee nee, verspillen is geen optie. Maar wij hebben gelukkig altijd nog een hond De oudere hanen van dit voorjaar hebben we door de gehaktmolen gedaan. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 oktober 20232 j Tja, ik kan het je wel leren maar er moeten ook kippen en hanen zijn om te slachten. Maar het handigst is om iemand in je buurt te leren kennen die het jou leert op je eigen kippen. Zo hebben wij dat in Frankrijk geleerd. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 15 oktober 20232 j Auteur Dat is een goed idee. Heeft nu ook geen haast. Vleeskippen komen nog wel. Voorlopig heb ik geen haan over. Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Geplaatst: 15 oktober 20232 j 17 uren geleden, bonnie f zei: Cursus slachten ofzo. Zijn die er? Ja hoor, kijk op YT (kip uitbenen). Dan zie je ook dat er vele wegen naar Rome leiden ☺️ Maar je leert het meeste door het te doen. En eigenlijk kun je niets 'fout' doen, zolang je de galblaas en het spijsverteringskanaal niet insnijdt. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.