eva1986 Geplaatst: 4 april 2012 Geplaatst: 4 april 2012 Omdat er nog weinig echt uit de tuin te eten is (hier in ieder geval) en ik aan het denken was over een lekker soepje. (ik ben vrijdag jarig en krijg eters) Heeft er wel eens iemand zelf bouillon gemaakt van kruiden? Ik maak wel eens groentebouillon, maar kruiden... Nooit geprobeerd! Ik dacht aan...Uitje, knoflook, bieslook, peterselie en omdat de Lavas nog niet groot genoeg is, zout? Iemand suggesties? Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Kamilla Geplaatst: 4 april 2012 Geplaatst: 4 april 2012 Ik weet niet wat jij onder "bouillon maken" verstaat? Gewoon de groenten of de kruiden een tijdje laten trekken in bijna kokend water? Bieslook en peterselie zijn gekookt niet zo bijzonder meer. Die zijn wel lekker om aan de soep toe te voegen op het laatste moment op het bord. Als je lavas nog niet groot genoeg is, lijkt me selderij (hetzij blad, hetzij stengelselderij) een onmisbare vervanger. Kruiden als kervel en rozemarijn zijn ook heerlijk in de soep. Bij een Chinees restaurant heb ik wel eens tuinkers in de soep gekregen. Ook stengel-ui of lente-ui vers erin gesnipperd is heerlijk. Misschien durf je ook een brandneteltje aan? Heel gezond in het voorjaar. Heel veel succes en alvast vorpret gewenst voor je verjaardag. Quote
eva1986 Geplaatst: 5 april 2012 Auteur Geplaatst: 5 april 2012 Ja inderdaad, het trekken van het de kruiden ipv vlees, dat bedoelde ik Ik maak zo vaak soep... Wil toch blijven variëren en iedere keer iets anders proberen Een van mijn eters mag geen lactose, daardoor kan ik de meeste bouillonblokjes niet gebruiken Ik ga vanmiddag wel even wat testen, als het lekker (of heel vies) is laat ik het wel even weten! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
greetje Geplaatst: 24 juni 2014 Geplaatst: 24 juni 2014 ik ben op zoek naar bouillon van echt de tuin-[on]-kruiden, kan dat ook van:paardebloembladmuurheermoessolidagoweegbreeen dan aangevuld met maggiblad, gember, uienloofkan dit?en wat kan er evt. meer bij? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
RvO Geplaatst: 25 juni 2014 Geplaatst: 25 juni 2014 @Greetje,Met het lijstje "onkruid" dat je geeft heb ik eigenlijk geen ervaring.Brandnetel gebruik wel. En Look-zonder-look, of ui-achtigen.Eventueel munt en/of koriander kan ook nog. Het hangt er natuurlijk van af wat voor smaak je wilt bereiken. Oh en kokos of pinda's / pindakaas is ook nog een optie, voor een heel andere smaak.Of iets als radijs of verschillende andere koolachtigen (sterrenkers, veldkers enzo.). Quote
greetje Geplaatst: 2 juli 2014 Geplaatst: 2 juli 2014 thnx voor je antwwoord RvO...het gaat me niet zo om de smaak, maar meer of je van kruidenthee ook een soort cup of soup kan maken en dat kan idd. toe wat zout toe te voegen,de kruiden die ik aangaf zijn bedoeld voor ondersteunig van longen, nieren en lever en wat extra weerstand ook[eigenlijk een soort kruidengier voor de greet ] Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Stan Geplaatst: 11 juli 2014 Geplaatst: 11 juli 2014 paardebloemblad, muur, heermoes, weegbree, solidago en dan aangevuld met maggiblad, gember, uienloof kan dit?Ja dat kan zeker. De paardenbloem, weegbree(jongblad) en muur kan je ook als sla eten en die kan je dus voor een slasoep gebruiken.De heermoes, solidago met maggiblad, gember, uienloof voor de bouillon met een takje peterselie en een peperkorrel wat kerriepoeder kom je al een heel eind voor een lekker soepje. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.