Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat is er aan de hand met mijn bes?


Marlein

Recommended Posts

Sinds een paar dagen wordt mijn Blue crop helemaal slap. Zelfs de takjes worden slap, de blaadjes zijn ook erg fagiel. Hij zit verder wel flink in de bloemknop, niet op de foto te zien. Wat kan er aan de hand zijn? Zou het teveel vocht kunnen zijn? Ofwel moet ik spaarzamer water geven?2012050515171441231336224481.jpg.

Ik heb hem sinds maart en hij staat in een pot met zurige grond.

Link to comment
Share on other sites

Ja. Ik denk ook aan luizen. Maar ook iets anders nog.

 

Je hebt waarschijnlijk bij een tuincentrum deze struik aangeschaft ? Daar halen ze die struiken bij de kweker of de inkoop , waar die dingen ver voor lopen op het gewone voorjaar. Je kan dat zien aan de al wel erg lange nieuw gegroeide takken. Ook zie je grote afstanden tussen de bladeren , dat wijst op snelle groei bij te hoge temperaturen.

Het arme struikje is een beetje gefopt wat de noodzaak tot groei betreft. Zag er vast erg mooi en fris uit toen je hem aanschafte. Begin maart ?

 

Daarna is ie hard blijven groeien ? Buiten ?

 

Maar die omgekrulde randen wijzen ook op luis ja. Niet te nat zetten. Hoewel een blauwe bes best van wat vocht houdt. Maar wel een gat in de pot ! Of staat ie in de volle grond ? Niet mesten.

Link to comment
Share on other sites

Nee, ik heb de plant niet in een tuincentrum gekocht, maar bij een fruitkweker. Inderdaad in maart. De struik was vrij groot al toen ik hem kocht. Ik had er 2 gekocht, maar de andere bleek niet levensvatbaar en had allemaal zwarte dode takken, waarschijnlijk bevroren. Die is vervangen door een tuincentrumexempljaar, die het werkelijk fantastisch doet. LuiZen heb ik ook aan gedacht, maar niet gevonden. Hij staat in een pot met gat maar dan weer in een overpot. Helaas dacht ik goed aan te doen te bemesten, ik zal dat weer weghalen. Zou het beter zijn deze bes dan maar in de volle grond te zetten?

Link to comment
Share on other sites

Ja er is iets mee gebeurd waardoor het niet lijkt of hij van kweker komt, net of hij te warm heeft gestaan,

heb je hem bv eerst in huis gehad, ik snap in iedergeval wat de andere bedoelen.

Mest (teveel) kan zeker ook bijgedragen heben dt hij ernu niet zo mooi uitziet, veel veiliger is een plant compost geven als voeding, goede compost geeft nooit echt schade ook niet bij teveel maar moet dan wel goede compost zijn.

 

Voor zekjerheid zou ik hem nogmaals goed checken op luis en even helemaal goed kijken vooral groeipunten en langs de steeltjes.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Nogmaals gecheckd en geen luis te zien. Te warm zou heel goed kunnen. Afgelopen KOninginnedag was het op mijn beschutte balkon op het zuidwesten 28 graden. Zou dat het zijn? Te snel heel heet en daarna weer zo koel?

Link to comment
Share on other sites

Mischien wel, ik kan mijn vinger er niet opleggen wat het precies is, maar wat heb je precies met mest gedaan

nu zeker is dat er geen luis is.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb pas van de week korrels erbij gedaan, toen ik zag dat hij slap ging hangen. DE pot is 50 liter, groot genoeg. Grond is met turf erin, dus zurig. EN de andere bes doet het prima...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...