Geplaatst: 2 uren geleden2 u Auteur Pompoen tulband Nodig:🌱 500 gram pompoen, fijn geraspt🌱 rasp en vruchtvlees van 1 bio-mandarijn🌱 75 gram zuidvruchten (abrikoos, pruim, etc)🌱 75 gram rozijnen🌱 4 eieren🌱 2 zakjes bakpoeder🌱 150 gr bloem🌱 150 gr volkoren meel🌱 150 gram (riet)suiker🌱 75 gram gesmolten boter🌱 merg van 1 vanillestokje🌱 1 tl kaneel🌱 2 tl koekkruiden 🌱 1 tl anijs🌱 ½ tl peper uit de molen🌱 1 el stemgember gehakt of 4 el gembersiroop🌱 eventueel poedersuiker🌱 tulbandvorm 24 cm🌱 roomboter om in te smerenWerkwijze: 🍜 Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestrooi hem met sesamzaad. Was de mandarijn, rasp deze en snij de vrucht in stukjes, was de rozijnen en andere zuidvruchten, snij de zuidvruchten in stukjes. Zeef de bloem en meel.🍜 Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg dan de eieren erdoor, dan de vruchten en als laatste de pompoen Doe het beslag in de tulbandvorm.🍜 Dek de tulband af met bakpapier en prik er een paar gaatjes in zodat stoom kan ontsnappen. Ik heb het papier met 2 klemmetjes vastgezet, zodat hij niet wegwaait.🍜 Bak de tulband ± 50 minuten, stand hetelucht. Controleer of de cake gaar is, haal het bakpapier eraf en laat nog 5 minuten verder bruinen.🍜Laat de cake minstens een half uur afkoelen en haal hem uit de vorm. Eventueel kun je het bestrooien met poedersuiker. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.