Geplaatst: Dinsdag om 19:435 d Auteur Pompoen tulband Nodig:🌱 500 gram pompoen, fijn geraspt🌱 rasp en vruchtvlees van 1 bio-mandarijn🌱 75 gram zuidvruchten (abrikoos, pruim, etc)🌱 75 gram rozijnen🌱 4 eieren🌱 2 zakjes bakpoeder🌱 150 gr bloem🌱 150 gr volkoren meel🌱 150 gram (riet)suiker🌱 75 gram gesmolten boter🌱 merg van 1 vanillestokje🌱 1 tl kaneel🌱 2 tl koekkruiden 🌱 1 tl anijs🌱 ½ tl peper uit de molen🌱 1 el stemgember gehakt of 4 el gembersiroop🌱 eventueel poedersuiker🌱 tulbandvorm 24 cm🌱 roomboter om in te smerenWerkwijze: 🍜 Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestrooi hem met sesamzaad. Was de mandarijn, rasp deze en snij de vrucht in stukjes, was de rozijnen en andere zuidvruchten, snij de zuidvruchten in stukjes. Zeef de bloem en meel.🍜 Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg dan de eieren erdoor, dan de vruchten en als laatste de pompoen Doe het beslag in de tulbandvorm.🍜 Dek de tulband af met bakpapier en prik er een paar gaatjes in zodat stoom kan ontsnappen. Ik heb het papier met 2 klemmetjes vastgezet, zodat hij niet wegwaait.🍜 Bak de tulband ± 50 minuten, stand hetelucht. Controleer of de cake gaar is, haal het bakpapier eraf en laat nog 5 minuten verder bruinen.🍜Laat de cake minstens een half uur afkoelen en haal hem uit de vorm. Eventueel kun je het bestrooien met poedersuiker. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Geplaatst: Dinsdag om 23:084 d Auteur Pompoen – bloemkoolsoep voor 4 personenNodig:🌱 650 gram Pompoenblokjes🌱 575 gram bloemkool in roosjes🌱 2 uien in grove stukken🌱 2 teentjes knoflook in plakjes🌱 paar takjes tijm🌱 1,5 tl nootmuskaat🌱 0,5 tl kurkuma🌱 0,5 tl curry Madras🌱 4 eetlepel olijfolie🌱 peper en zout🌱 1 liter groentebouillonWerkwijze:🍜Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.🍜Verdeel de pompoen, bloemkool, stukken ui en de plakjes knoflook tussen de groenten. Besprenkel de groente met olijfolie, strooi wat peper en zout erover en de blaadjes tijm.🍜Rooster de groenten in ± 30 minuten gaar in de oven.🍜Houd wat pompoenblokjes en bloemkoolroosjes achter voor de garnering.🍜Doe de rest van de groente in een soeppan. Voeg de bouillon erbij. Laat het nog even ± 5 minuten koken.🍜Pureer de groente glad. Verwarm de soep nog even door en voeg de overige kruiden toe naar smaak.🍜Dien de soep op met de achtergehouden blokjes geroosterde pompoen en bloemkool als garnering.Dit is de vegetarische variant. Ook lekker met stukjes gerookte zalm, forelfilet of kipfilet. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden)https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Geplaatst: 2 uren geleden2 u Auteur Eenvoudige traybake pompoen voor 3 personen Nodig:🌱 2 el olijfolie🌱 600 g (muskaat) pompoen in blokjes🌱 500 g krieltjes gehalveerd of in vieren bij grote🌱 1 rode paprika in stukken🌱 1 rode ui in parten🌱 3 tenen knoflook fijn gehakt🌱 1 el honing🌱 1 tl tijm gedroogd🌱 100 g feta verkruimeld🌱 Peper en zoutWerkwijze: 🍜Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder warmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.🍜Doe alle groente: pompoen, rode ui, paprika knoflook en de krieltjes in een grote schaal. Voeg de olijfolie, honing, tijm, peper en zout toe en meng alles bedekt door elkaar, zodat alles goed bedekt is.🍜Verdeel de groenten over de bakplaat goed, zodat niet alle groente op elkaar ligt.Bak het ± 20 - 25 minuten in de oven. Controleer tussendoor of de krieltjes en de pompoen zacht is.🍜Voeg de feta toe verdeeld over de traybake en bak de traybake nog ± 5 minuten in de oven.Let op: dat de aardappel en de pompoen niet al te zacht wordt, het moet een klein beetje stevig blijven. Wij vonden het lekker en hebben met ons tweetjes opgegeten. Maar je kunt het voor 3 personen maken en er wat salade bij geven. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Geplaatst: 1 uur geleden1 u Auteur Champignonsoep met snijselderij voor 2 personenNodig:🌱 300 gr Kastanje champignons🌱 2 sjalotten🌱 3 tenen knoflook🌱 paar takjes tijm of 1 tl gedroogd🌱 1 aardappel in blokjes🌱 600 ml groente bouillon🌱 25 ml room of Schmand🌱 roomboter🌱 olijfolie🌱10 takjes snijselderij of meer klein gekniptWerkwijze:🍜Doe de helft van de uitjes en knoflook in een bord. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en fruit de helft van de sjalotten en knoflook tot ze glazig worden op middelhoog vuur. 🍜Voeg de helft van de champignons aan de eerste helft gebakken uitjes toe en bak ze goudbruin. Doe de gebakken champignons en de uitjes in een kookpan. 🍜Bak de 2e partij uitjes en doe dan de 2e helft champignons erbij en bak ze weer goudbruin. Voeg ze bij de andere ui en champignons.🍜Voeg de bouillon, de aardappeltjes, tijm en de chilipoeder toe. Eventueel voeg je ook wat snijselderij toe. Kook de soep in ± 15 minuten gaar.🍜Bak de snijselderij in een beetje olie een 30 seconden aan. Dit om het harde er even af te halen.🍜Pureer de soep met een staafmixer glad, voeg de room of Schmand toe, warm even door zonder te koken.🍜Dien de soep op met wat gebakken snijselderij als garnering.Tip: ook lekker met een gebakken preitje. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden)https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.