Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025

Featured Replies

Geplaatst:
Op 14-7-2025 om 14:43, Vrouwholle zei:

Ook gister dan eindelijk de aan @Beukwood beloofde zomerstoof gemaakt…


Oeh dit ziet er smakelijk uit! Je neemt me helemaal mee in de beleving :) thanks voor het taggen!

Geplaatst:
Op 13-7-2025 om 14:49, Petrasmoestuin zei:

@Fruittuin17 wat zijn die roze en witte vruchtjes rechts boven?

Dat zijn moerbeien. Die jij bedoelt is het ras Lavendel. Die zijn wit en worden bij rijping roze/lila.

Geplaatst:
Op 13-7-2025 om 08:19, CJodokus zei:

En die eerste fruitschaal! Een schilderij!

Onbetaalbaar als je dat allemaal bio wilt kopen, wat een schatkamer heb je in je tuin @Fruittuin

Ja ben er echt heel blij mee. En het wordt elk jaar alleen maar meer.

Ik ben me nu aan het focussen op vaste groentes, aangezien ik dus niet ga moestuinieren (teveel werk, ik wil 1 keer planten en klaar). Heb net een pakketje ontvangen met aspergeplanten, en binnenkort komt er wat zaad van dingen die zichzelf blijven uitzaaien, en wat vaste planten en bomen die groente opleveren

Geplaatst:

Cacık met dille en knoflook en komkommer uet. Het zijn kwa volume misschien kleine ingrediënten, maar wat zijn vers geoogste dille en knoflook toch lekker!

Geplaatst:

Gisteren de pasta gemaakt van het recept dat ik op zondag had gemaakt maar niet zo beviel. Nog wat schorseneren die ik over had erbij gedaan, macaroni gekookt en de groente erbij gedaan. En een verse salade van rucola, bosuitjes uet met tomaatjes en lekkere dressing.

20250715_210848.jpg


Vandaag had ik ook een bijzonder gerecht, hahaha. Ik had al een idee dat het zo er niet uit ging zien.
Ook hiervan ga ik morgen de bovenlaag eraf halen en dat gebruiken voor mijn pastagerecht. Wat een flop!
Ik zal het recept wat ik probeerde te maken vermelden, het plaatje wordt in werkelijkheid heel anders uiteraard, dat kun je via de omschrijving al lezen, maar dat ik het i.p.v. 25 minuten het 45 minuten in de oven heb gehad en dat de courgette eigenlijk nog nattig en niet gaar is....
Het was te eten, maar dus niet meer.
Hierbij de link om te zien wat ik bedoel.
https://kochbossblog.com/2025/06/28/dieses-rezept-fur-zucchini-mit-nur-2-zutaten-hat-mich-begeistert-ich-habe-es-gestern-abend-gemacht-und-mein-mann-konnte-kaum-glauben-wie-lecker-es-ist/?fbclid=IwY2xjawLc0PtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFBaUtlb0xMZFBJS0Judm14AR7lUgwabQLLISSF6FHpkkLqeU2XEY66wYT5qDaNqk7nhXCR3VdyUheWAX7EiA_aem_Ld7w4bZHkpdqf9QFb7VmeA

20250716_171655.jpg

20250716_171705.jpg

20250716_174203.jpg

20250716_180442.jpg

20250716_190905.jpg

20250716_191258.jpg

20250716_191310.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

@@vrouwholle kan niet citeren, maar je he t de druivenbladeren droog geslingerd staat hierboven ergens. Hoef je de volgende x niet meer te doen. Doe je bladeren in een vergiet, gekookt water overheen en dan met een bord eronder in de koelkast. Zijn ze gemakkelijk te verwerken en blijft wel zeker 4 dagen goed. Je kunt je werk dus over meerdere dagen uitspreiden.

Geplaatst:

Oh top!

Dankjewel @Mellie dat scheelt weer werk👍😊🌱👩‍🍳🌱🐓🌱🌻🌱

Geplaatst:
12 uren geleden, Petrasmoestuin zei:

Wat een flop!

Dit is een hasselback-variant zoals je ongetwijfeld weet 😊, maar daarvoor heb je de courgette veel te ondiep ingesneden. En de afstand tussen de sneden is ook te groot. Ik vermoed dat daardoor de zaak niet gaar genoeg is geworden. Ken je de pollepel-truc voor het insnijden van hasselbacks? Superhandig! Zou zonde zijn als je het niet meer maakt, zelfde geldt voor de aardappels. Ook zo lekker als hasselback 😋.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic