Petrasmoestuin Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari (aangepast) Ik heb ook mosterdzaad van Verstegen in huis, omdat ik iets wou gaan inmaken, maar niet gedaan. Is dat moeilijk om er mosterd van te maken? Ik wil niet zo veel tijd meer in mijn keuken besteden, gewoon geen tijd ervoor. Ik gebruik de laatste tijd wel veel mosterd en als die nu zo slecht is, tja. Ik heb altijd zoete mosterd in huis. Ik had zaad van een mosterdplant, de groene Mizuna, maar die bedoelen jullie vast niet. 3 februari aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Tanja65 Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari Nee, mizuna is wat anders. Maar wel interessant om daar ‘mosterd’ van te proberen te maken. Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Arja Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari 55 minutes ago, Rookie said: Is mosterdpoeder iets anders dan gemalen mosterd? Nee, is hetzelfde. Afhankelijk van welke je koopt zit er misschien spul door, antiklonter enzo, dat is een kwestie van etiketten lezen. 1 1 Quote
Rookie Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari Dit is 100% mosterdzaad. Dan zou ik hier mosterd van kunnen maken dus.🤔 Ik ga die uitzending van de Keuringsdienst van Waarde opzoeken. Quote
Arja Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari @Petrasmoestuin ik denk niet dat mosterd perse 'slecht' is. Dat hangt af van de hoeveelheid die je consumeert, hoe jouw lijf werkt, en welke keuzes jij wilt maken kwa voeding. Dus dat bepaal je uiteindelijk zelf. Als je op internet zoekt naar mosterdrecepten, vind je van alles. Meestal is het een combinatie van azijn en water en suiker en wat specerijen, en natuurlijk mosterdzaad. Na het maken moet het een paar dagen rijpen. 3 Quote
appelvrouw Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari Mosterd is hartstikke gezond. Je vind er vele documenten over op het web. Ik denk trouwens dat je niet meteen een potje leeg moet eten met een theelepel. Zie bijvoorbeeld: https://www.dekruidenschool.nl/zelf-mosterd-maken Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
woldistel Geplaatst: 3 februari Geplaatst: 3 februari Mosterd moet je dorsen. Goed drogen, in een stevige sloop of canvas zak binden en te pletter slaan met een stok (of een dors-vlegel). Of met een flinke machine Deze is ook wel leuk om te lezen 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 4 februari Geplaatst: 4 februari Ja, zo doe ik dat ook. Met bijna alles waar ik zaden van wil hebben: tuinkers en slangenradijs en koriander enzz. Ik stop alles in een dekbedovertrek en laat het daar nog even goed in drogen en ga er dan gewoon met mijn hele lijf op duwen en staan en rollen Daarna liggen alle zaadjes onderin en gooi ik de verdroogde stengels bij de kippen omdat ik de eventuele resterende zaadjes liever niet op de composthoop heb. De zaadjes moeten dan nog wel even wat beter geschoond worden hoor. Maar dat is wel een leuk winterklusje. Hier had ik mijn zusje aan het werk gezet: 3 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Rookie Geplaatst: 4 februari Geplaatst: 4 februari Quote ga er dan gewoon met mijn hele lijf op duwen en staan en rollen Heb je daar toevallig een filmpje van?🤣 Strikt informatief uiteraard... 6 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.