Geplaatst: 19 april19 Apr Radijsloof soep Makkelijk radijsloof soep recept met flink wat tips, zodat je zal genieten van een soep die je naar eigen smaak verder kan aanpassen. Voor hoeveel personen: 4 Ingrediënten: * 2 eetlepels vetstof * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 aardappelen * 160 gram radijsloof * 1 liter water of groentebouillon Naar wens: * (rots)zout * room of kaas * schijfjes van de knol voor de garnering Bereiding: 1. Om snel te werken neem je een (2 liter) kookpan waarin je het water of de bouillon aan de kook brengt. Wie minder afwas wil en meer tijd heeft, die vertrekt vanaf stap 2 maar dan wel met een soeppan. 2. Neem dan een brede pan met dikke bodem, en warm er de vetstof in op. 3. Ondertussen schil je de ui, snijd in stukjes en begin aan te stoven: laat een 10 minuten karameliseren. 4. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes: is er nog plaats in je pan, voeg dan de aardappelstukjes toe tot je pan in 1 laag vol ligt: laat de aardappelen mee bruinen. 5. De rest van de aardappelen gaan bij de bouillon in. 6. Ondertussen was je het loof van de radijsjes. 7. Na een 10 tal minuten karamelliseren, voeg je wat in de pan toe aan de bouillon en laat een 10 tal minuten sudderen tot alle aardappelstukjes gegaard zijn. 8. Nu hangt alles af van hoe snel je aan tafel wil: het loof gaart zeer snel, de nerven nemen iets meer tijd in beslag. Hoe langer je kookt, hoe makkelijker en smeuïger de soep zal pureren, maar laat het loof niet langer dan 10 minuten mee koken. Vuistregel: 5 minuten nadat de uien mee sudderen in het water of de bouillon, voeg je het loof van de radijzen toe en laat mee sudderen tot alle groenten gegaard zijn. 9. Pureer de soep met een staafmixer en laat een minuutje doorkoken zodat het zetmeel van de aardappelen je soep zal binden. 10. Neem van het vuur, proef en voeg naar smaak of (rots)zout en room toe, of kaas, en pureer opnieuw. Serveer met schijfjes radijs voor de garnering. Een variant op deze soep is radijsloof vervangen voor mosterdblad of raapstelen . Ook erg lekker. 19 april19 Apr aangepast door Gitta
Geplaatst: 19 april19 Apr Auteur Pesto Vanmorgen voor het eerst pesto gemaakt. Hij smaakt heerlijk. Ingrediënten: -75 gram Basilicumblad -75 gram geroosterde walnoten (in stukjes gehakt) -75 gram geraspte parmezaanse kaas -150 ml olijfolie (of meer naar wens) -zout en peper Bereiding: - Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels. -Voeg de geraspte parmezaanse kaas en de geroosterde walnoten toe en draai tot een puree. -Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft. -Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk! Met de basilicum, noten en kaas kun je variëren.
Geplaatst: 19 april19 Apr Auteur Snijbiet soep Ingrediënten Voor 4 personen: 500 gr snijbiet 2 uien 4 tenen knoflook 1 courgette 2 el boter 4 el fijne havervlokken 1 l groentebouillon geraspte Parmezaanse kaas Bereiding: * Was de snijbiet goed en laat ze uitlekken. * Maak de uien schoon en snipper deze in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. * Verwarm de boter in een pan en bak de uien glazig samen met de knoflook. * Strooi de havervlokken erover. * Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. * Doe er eventueel de in blokjes gesneden courgette bij. * Laat hem 10 minuten doorkoken en voeg dan de snijbiet toe. Roer alles goed door en kook de snijbiet in ongeveer 5 minuten gaar. * Haal de pan van het vuur en pureer de soep. * Schep de soep in kommen en serveer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Geplaatst: 19 april19 Apr Auteur Makkelijke sla soep De volgende ingrediënten zijn voor 4 personen. Ingrediënten: - olijfolie - 2 kroppen sla - 2 gesnipperde rode uien - 2 gesneden tenen knoflook - 2 aardappelen, in kleine stukjes - 1 volle theelepel gedroogde oregano - 1 volle eetlepel mosterd - 1 liter groente- of kippenbouillon - peper (en eventueel zout) Bereiding: 1. Doe de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien, aardappelen en de knoflook. 2. Wanneer de uien glazig zijn, strooi de oregano erdoor en schep alles een paar keer door. 3. Nu roer je de sla erdoor. Roerbak alles tot de sla begint te slinken. 4. Doe de mosterd erbij en laat het zachtjes pruttelen. 5. Daarna schenk je de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat alles 10 a 15 minuten koken tot de sla zacht is geworden. 6. Nu pureer je alles tot een gladde soep. 7. Als laatste breng je de soep op smaak met peper (en eventueel zout). 8. Verdeel de soep over de mokken of borden en schenk eventueel nog een scheutje olijfolie over de soep. 9. Serveer met een stuk brood en (zelfgemaakte) kruidenboter. Eet smakelijk!
Geplaatst: 19 april19 Apr Auteur Traybake met pompoen en kip Ik zag regelmatig een traybake langskomen. Zelf nog nooit gemaakt. Vandaag was de dag om het te proberen. Vorige week hebben we een pompoen gekregen van de buren. Deze heb ik hiervoor gebruikt. Ingrediënten: - 1 pompoen - 2 paprika's - 3 aardappelen - 2 uien - 300 gr kipstukjes - 4 el olijfolie - 1 tl paprikapoeder - peper en zout - 1 tl gemberpoeder - 1 tl korianderpoeder - 1 tl chilivlokken verwarm de oven voor op 200 graden. Marineer de kipstukjes in een marinade van 1 el olijfolie, paprikapoeder en peper en zout. De groente heb ik gemarineerd in een marinade van olijfolie (3 el) gemberpoeder, korianderpoeder en chilivlokken. Verdeel alles op de ingevette bakblad 30 min op 200 graden in het midden van de oven. Het was heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.
Geplaatst: 30 mei30 Mei Auteur Raapstelen soep Ingrediënten voor 4 personen: - flink vergiet vol raapstelen - een half vergiet krul peterselie - 15 stengels dille - 3 flinke tenen knoflook - 2 flinke rode uien - 2 aardappelen of 4 eetlepels havervlokken - bouillon blokje - olijfolie - 1 liter water - peper na smaak Bereiding: * Was en snij de groente en kruiden. Schil de aardappelen en snij in stukken. * Doe de uien, aardappelen/havervlokken en knoflook in de soeppan met de olijfolie. * Wanneer de uien glazig zijn, doe je de peterselie en dille erbij. Schep dit een paar keer om. * Nu doe je de raapstelen erbij. Schep om tot de raapstelen geslonken zijn. * Verkruimel het bouillonblokje erin. * Giet het water erbij. * Breng aan de kook en kook 15 minuten door. * pureer de soep en voeg peper na smaak toe. * Verdeel de soep over de mokken of borden. * Serveer met een stuk brood en (zelfgemaakte) kruidenboter. Eet smakelijk!
Geplaatst: 15 augustus15 Aug Auteur Bonen met ui en knoflook Recept voor 4 personen Ingrediënten:600 gram bonen (boterbonen, sperziebonen en of spekbonen)2 grote tenen knoflook 1 grote ui2 el ongezouten roomboter 1 tl gedroogde tijm75 ml water Bereiding :Haal de steelaanzet en het puntje van de bonen. Snij ze doormidden of bij spekbonen in drieën. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Laat de roomboter smelten in een (hapjes)pan en fruit daarin de ui, knoflook en tijm voor een minuut. Voeg nu de bonen met het water en wat zout toe.Breng aan de kook en stoom afgedekt in 12 minuten gaar.Wij aten er nieuwe aardappelen en vissticks bij. Eet smakelijk!
Geplaatst: 7 november7 Nov Auteur Pompoensoep met geroosterde punt paprika'sVoor 4 personenIngrediënten:1 pompoen+/- 300 gram rode punt paprika's2 uien4 tenen knoflook4 el olie3 tl garam masala1 groentebouillon blokje750 ml water250 ml kookroom of 2 flinke el boursinBereiding:- Rooster de paprika's met een beetje olie op de gril stand 20 minuten. Halverwege omscheppen- Rooster de pompoen met olie en 1 tl garam masala op 200 graden in 30 minuten gaar. Halverwege omscheppen.- Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui en de pompoenstukjes 5 min. zachtjes. Voeg de knoflook en 2 tl garam masala toe en bak 3 min. mee.- Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.- Voeg de room of boursin en de paprika toe aan de soep. Pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng opnieuw aan de kook.Lekker met eigen gebakken brood met kruidenboter. 7 november7 Nov aangepast door Gitta
Geplaatst: 7 november7 Nov Apart @Gitta eerst de pompoen roosteren in de oven en later weer opbakken. Na het roosteren is de pompoen al gaar. Wordt het niet te fijn als je het weer opbakt, of verwarm je het alleen even mee?
Geplaatst: 7 november7 Nov Maakt toch niet uit of het te fijn word? De staafmixer gaat er door. Tis soep he?
Geplaatst: 7 november7 Nov Het lijkt me een heerlijke combinatie @Gitta die geroosterde paprika’s en pompoen. Zeker ook met de Boursin erdoor 😋!
Geplaatst: 7 november7 Nov 13 minuten geleden, Dahli zei:BoursinJazeker! Knoflookkaasje! En ik houd van geroosterde paprika.
Geplaatst: 7 november7 Nov Auteur 1 uur geleden, Petrasmoestuin zei:Apart @Gitta eerst de pompoen roosteren in de oven en later weer opbakken. Na het roosteren is de pompoen al gaar. Wordt het niet te fijn als je het weer opbakt, of verwarm je het alleen even mee?Eigenlijk warm ik het alleen mee op. Maar maakt ook niet uit of het fijn wordt. Alleen maar handig met de staafmixer..@Dahli het was echt heerlijk. De kinderen hebben ook gesmuld. Mijn man wil het vaker eten. Dus binnenkort zal ik het weer maken. Er liggen hier nog een paar pompoenen. 7 november7 Nov aangepast door Gitta Tekst toegevoegd
Geplaatst: 9 november9 Nov O ja pompoen roosteren is een super idee voor de soep. De smaak wordt er voller en kruidiger van. Ik ben gek op soep én op pompoen dus zal je recept binnenkort een gaan proberen ( als ik paprikaas heb, die moet ik uit de winkel halen 😉) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.