Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Cheong/Aziatische siroop

Featured Replies

Geplaatst:

Even een hulpvraag, ik heb twee potten rabarbercheong gemaakt, ik denk circa maand geleden. De suiker is super mooi opgelost, maar nu ruiken beide potten enorm sterk naar alcohol. Ik snap niet helemaal wat ik fout heb gedaan in deze? Heeft iemand wel eens cheong gemaakt of iemand die kan verklaren hoe de alcohol ontstaan is? Zou het zonde vinden om nu weg te moeten gooien...

Geplaatst:

Ik denk dat door de fermentatie (gisting in dit geval) omzetting van suikers naar alcohol heeft plaatsgevonden. Staat het in de ijskast of daarbuiten? Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd kan zo’n proces snel gaan. Leuke manier trouwens om siroop te maken!

Geplaatst:
  • Auteur

Buiten de koelkast, ging me juist om het fermenteren, maar is nu dus te ver? 😄

Dan ga ik de siroop langzaam koken om wat alcohol te verdampen en kijken of het nog lekker is daarna. Of is er een andere manier om van de alcohol af te komen?

Geplaatst:

Je hebt nu een heerlijke rabarberlikeur denk ik.

Geplaatst:
15 uren geleden, MSDG zei:

andere manier om van de alcohol af te komen

Opdrinken?

( sorry kon het niet laten)

Maar alle gekheid op een stokje, lijkt me ook lollig om te proberen. Met rietsuiker bijvoorbeeld. Zou het ook gaan met rabarber uit de vriezer?

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik las ergens dat het met heel veel fruit en groenten kan. En dat de soort suiker die je gebruikt vanzelfsprekend deels de smaak bepaalt. Appel en kaneel zou bijvoorbeeld ook een mogelijkheid zijn. Ik moet dan meteen aan palmbloesemsuiker bij de appel en kaneel denken. Lijkt me een lekker herfstig siroopje worden 😃. Dat ga ik eens proberen. Dan wel met een deel palmbloesemsuiker gecombineerd met bruine of rietsuiker.

Wat groente betreft lijkt venkel me lekker, in dat geval wel met neutrale suiker.

aangepast door Dahli

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.