Geplaatst: 4 juli 201213 j Ik heb van zwarte bessen sap gemaakt, maar om het wat zoeter te maken suiker toegevoegd. Nu zijn de flessen gevuld en na een dag ontdekte ik dat het gelei is geworden. Kan ik van gelei weer sap maken?
Geplaatst: 4 juli 201213 j Hm, misschien als je er nog meer bessen bij doet, en dan alles weer verhit? Maar meestal maak ik er dan maar gewoon gelei van. Dus uit de flessen halen, even verhitten, en in schonen potten doen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 juli 201213 j Ik heb begrepen dat je met bessenlimonade je beter de koude methode kan doen..dus niets verhitten. Ik zit ook met vier flesjes gelei, ik heb nog niet geprobeerd het uit de fles te halen We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juli 201213 j Bessen bevatten veel pectine - gekookt met suiker krijg je dus rap gelei. Ik zou er water aan toevoegen om het meer vloeibaar te maken.
Geplaatst: 8 juli 201213 j Dit heb ik ook wel eens gehad maar de fles goed schudden in een glas en water bij ,drinken maar. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.