Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Griekse Rode Uien (Inmaak)

Featured Replies

Geplaatst:

GRIEKSE RODE UIEN

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Marineertijd: 1 uur

Houdbaarheid: 3-4 maanden

 

Ingredienten voor ca. 800 ml:

 

1 kg rode uien

6 citroenen (of ¼ liter citroensap

1 biologische citroen

3 el grof zout

1 tl gedroogde oregano

1 tl pimentpoeder

1 tl gemalen komijn

1 el paprikapoeder

5-6 laurierblaadjes

100 ml olijfolie

 

1.

Pel de uien en snijd ze in 3 mm dikke plakken. Pers de citroenen uit, was de biologische citroen en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel de uien met 4 eetlepels citroensap en bestrooi met grof zout. 1 Uur laten rusten.

 

2.

Druk de uien in een zeef voorzichtig uit, zodat de ringen niet stuk gaan. Vul de glazen potten met laagjes ui. Bestrooi elke laag met de specerijen, leg er af en toe een schijfje citroen tussen.

Giet 8 eetlepels citroen over de uien, ze moeten net bedekt zijn. Leg dan in elke pot 1-2 laurierblaadjes. Sluit af met olijfolie om de potten luchtdicht te maken, sluit ze en bewaar ze op een koele donkere plaats.

 

Heerlijk gecombineerd:

Lekker met koude vleesgerechten, kaas, Griekse yoghurt of aardappelen.

 

Variant:

U kunt van rode uien en rode wijnazijn een rustieke kruidenazijn maken:

Pel 2 kleine rode uien en doe ze met ¼ liter azijn in een glazen pot.

Laat 1 week trekken, giet af door een theedoek en bewaar in afgesloten fles. De azijn is lekker in dressings, maar ook bij versgemarineerde aubergines, bonen of inktvis.

Geplaatst:

Dank je!

Geplaatst:

Die azijn maak ik trouwens met sjalotten..gewoon sjalotjes ipv uien, dan is de azijn iets sterker van maak.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.