harmony Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Ik heb een overvloed aan snijbonen en zou deze wel gezouten willen bewaren (dus in pot, laag zout, laag bonen, laag zout etc).Maar hoe gaat dat dan als je er van wilt eten? Kun je er dan gewoon een portie uithalen en de pot weer sluiten? En wat voor pot kun je dan het beste gebruiken?Groetjes, Monique Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stevia Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Ik ben pas enkele dagen lid van deze club en vindt steeds andere mogelijkheden van communicatie dus hier ook nog eens mijn verslag.Bij de BROUWMARKT in Almere hebben ze speciale potten met waterslot voor zuurkool in te maken en ook bonen in het zout te zetten en als je het vraagd krijg je ook nog toelichting er bij hoe te handelen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 Haal de bonen af, was ze, droog ze af met een schone doek en snijd ze. Pak een pot (Keulse of een andere stenen....iig geen materiaal dat door zout wordt aangetast) en pak ze laag om laag met het zout in de pot en druk ze omlaag tot de pekel flink boven de bonen staat. Eindig altijd met een laagje zout .Dek de pot af met een schotel. Als je een portie eruit haalt...zorg je dat het resterende deel in de pot weer eindigt met zout. de bonen goed afspoelen alvorens bereiding zie recepten http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpags/verecept_zoutesnijbonen_inzetten.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.