Geplaatst: 29 augustus 201213 j Hé weet iemand de oorzaak van mijn probleem? Heb voor het eerst zelf proberen tomatensaus in te maken in bokaal. Heb bokalen gebruik van groenten met schroefdeksel. Heb mijn saus gemaakt en ongeveer 30min laten koken dan gemixt en daarna terug even laten opkoken. daarna bokalen gevuld met saus schroefdeksel opgedraaid en vervolgens in de oven gezet op 150 graden gedurende 60 min ongeveer. Maar mijne schroefdeksel gaat nog open. wat kan hier de oorzaak van zijn? kan ik nog iets ondernemen met de saus ?
Geplaatst: 29 augustus 201213 j Je bedoelt dat het deksel niet vacuüm is getrokken/geplopt? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 augustus 201213 j Bij allemaal? Of slechts bij 1 of 2? In dat laatste geval kan je die potten in de koelkast bewaren en snel opeten. In het 1e geval moet er toch wat mis zijn met bijv. de deksels. Zo te lezen heb je genoeg verhit, dus kan dat het bijna niet zijn. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 augustus 201213 j Ik weet het niet zeker.maar als je jam maak dan zet je de potten op zijn kop.Moet dat ook niet met deze potten doen,kan je altijd nog proberen? Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 30 augustus 201213 j Auteur het was met alle 4 de potten. heb ze erna op zijn kop gezet en 2 ervan zijn dan toch nog vacuum getrokken. die 2 andere heb ik terug opgekookt en opnieuw in pot gedaan weet niet of ze nog goed gaan zijn! Hoelang moet je ze eigenlijk in de oven zetten en op hoeveel graden?
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.