jootje Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 Hoi,Ik heb rode punt paprika's, die nu nog groen zijn. Wacht vol spanning af of ze nog rood worden. Nu beginnen enkele paprika`s te verkleuren, beetje paarsige/bruinige vlekken. Is dit het stadium voor ze rood worden, of gaat het gewoon niet goed? In dat geval zou ik namelijk de paprika's groen eraf halen, zodat ik in ieder geval paprika`s heb. Vorig seizoen had ik dit ook, dacht toen dat ze gingen rotten en heb ze allemaal weggegooid. Maar ik meen ergens iets gelezen te hebben dat ze van eerst naar paars/bruinig verkleuren voordat ze rood worden? Zie foto...... Quote
geedee Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 (aangepast) Volgende week(of over n paar weken ) zijn ze rood, Jootje....dat zwarte is de voorloper ....je ziet het hier bij de middelste nog een beetje 1 september 2012 aangepast door Gast Quote
jootje Geplaatst: 1 september 2012 Auteur Geplaatst: 1 september 2012 Joepie!!!!En dan te bedenken dat ik ze vorig seizoen heb weggemikt in dit stadium.... Thanks! Quote
geedee Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 Heb ik ook gedaan met mn eerste zwarte paprika ooit Quote
jootje Geplaatst: 1 september 2012 Auteur Geplaatst: 1 september 2012 Prettig dat jij ze ook ooit hebt weggemikt! Voel ik me wat minder blond! Quote
Chris82 Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 Haha, net op tijd gekeken.. De mijne begonnen ook bruinig te kleuren. Had de snoeischaar al in mijn hand. Als ik ze trouwens nu binnenhaal, gaat de kleuring dan door? Ik heb namelijk een aantal flinke paprika's hangen.. Quote
geedee Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 Tomaten kun je groen plukken en zullen uiteindelijk rood kleuren in je schuur of kelder maar groen/zwart geplukte paprika's zullen nauwelijks verder kleuren (anders lagen er allemaal rode in de winkel volgens mij ) Quote
Chris82 Geplaatst: 1 september 2012 Geplaatst: 1 september 2012 Ow, ik had toch ergens gelezen dat het net andersom was.. Hmm, eens opzoeken waar ik dat gelezen heb.. Quote
geedee Geplaatst: 2 september 2012 Geplaatst: 2 september 2012 Ja het kan natuurlijk wel....bij een temp van 8 graden(koelcellen) kleuren ze na 5 dagen langzaamaan verder.....maar als je ze gewoon plukt dan gaan ze eerder "oud" worden dan dat ze rood kleuren Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.