Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb net een lekker pompoen-soeppie gemaakt, meteen voor 2 dagen want morgen zijn we erg druk en dan hoef ik het alleen nog even op te warmen.

Nu heb ik nog 3 kwart pompoen liggen. Nog met de schil er omheen, maar dus aan 1 kant aangesneden. Hoe bewaar ik die pompoen nu het beste? In de kelder(kast)? In de koelkast? Gewoon op kamer temperatuur? Afdekken met plastic? Of juist gewoon iets laten indrogen en dan dat wegsnijden zodra ik weer pompoen nodig heb?

Liefst doe ik er dus morgen ook nog niks mee, dus moet hij tot woensdag liggen.

Geplaatst:

hallo, zelf doe ik met een aangesneden watermeloen er een strak magnetronfolie omheen wikkelen en onder in de ijskast zetten. zo gaat de meloen makkelijk 4 dagen fris mee.

denk dat pompoen ook zo kan.

Geplaatst:

Ik doe er ook folie op( als ik het niet vergeet) en snij toch ook wat weg. Bij mij blijft hij op kamertemperatuur gemakkelijk 3 dagen liggen, soms meer, verschilt per soort, en ik ben ook niet bang er een stukje schimmel af te snijden.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Paar dagen bewaren kan altijd. Meestal probeer ik van wat over blijft zo snel mogelijk soep of soepbasis te maken en die gaat dan in de diepvries. Als dat op is ga ik pas de volgende pompoen slachten.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...