Jump to content

Biologische tuinaarde


Essie28

Recommended Posts

Wij hebben sinds zondag onze eigen volkstuin. Nu moeten we daar veel tuinaarde in gooien. We willen graag zoveel mogelijk biologische spullen gebruiken. Weten jullie een adres in zuid Holland waar je voordelig een grote hoeveelheid biologische tuinaarde kunt bestellen. Allemaal losse zakken kopen wordt toch best heel prijzig.

Link to comment
Share on other sites

Ja ophoging inderdaad. We moeten wat bomen en struiken en gras verwijderen. Maar ik wil ook gewoon wat verse grond. Ik weet niet wat de man voor ons erin gegooid heeft. Was een man van 80/85. Ik vond wel iets van ecostyle, daar ben ik wel blij mee.

Link to comment
Share on other sites

Op die manier, niet aan gedacht. Op een of andere manier associeer ik tuinaarde altijd met wat ze in de bouwmarkt verkopen (veel verschil in kwaliteit laten we het daar op houden).

 

Ik weet dat bit schone/nieuwe tuingrond naar op tuin heeft gebracht. Mogelijk kan hij je verder helpen, ook zuid holland dacht ik.

Link to comment
Share on other sites

Hoi. Jawel. Inderdaad heb ik mijn hele tuin schoongetrokken en opgehoogd. Ik heb toen voor ophooggrond gekozen. Dat is gewoon een type grond. Achteraf had ik wellicht beter tuinaarde kunnen nemen, maar goed. Niet gedaan. Ophooggrond wat je hier besteld, komt overeen met de plaatselijke grond die aanwezig is. ( Heuvelman in de Krimpenerwaard ZH ) Rivierklei, rivierzand en wat veen gemengd ( kalkrijk wel. net boven neutraal ) Niet onaardig, maar achteraf had ik beter tuinaarde kunnen nemen = duurder, maar scheelt niet echt veel.

 

Nee, niet biologisch, maar daar ben ik zelf niet al te angstig in, ben je dat wel, moet je iets beters zoeken en wat ook duurder is natuurlijk. Ik weet dat Heuvelman ook mengsels maakt op vraag. Tuinaarde bemest of onbemest, gemengd met compost en in welke verhoudingen. Net wat je wil. Er zit géén foute dingen in, niet écht foute in ieder geval. Daar is strenge controle op. Ik bestel er al jaren voor tuinen-aanleg, ken ze daar persoonlijk en ik geloof ze op hun blauwe ogen. Kwestie van vertrouwen. Dat heb je of je hebt het niet; dan maak je andere keuze's

Ik ben zelf van mening dat mijn tuin voor de lange duur is , en ik de tuin-grond toch naar mijn hand zet de komende jaren.

Wel bleek ik dit 1e jaar behoorlijk te moeten mesten, want de aarde was behoorlijk dood ja. Alles heb ik na opbrengen wel met grof materieel laten mengen met de aanwezige tuin. Die vol zat met leven ( en onkruid )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...