Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2023 Auteur Share Geplaatst: 3 maart 2023 @Anna3 heeft me gisteren goed geholpen met het snijden en verpakken van het spek! Dat was erg fijn want het was best aardig wat 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
BertM Geplaatst: 21 maart 2023 Share Geplaatst: 21 maart 2023 Ik had al een vermoeden want met gewoon zout (natrium chloride) ga je die dagen volgens mij niet redden zonder bederf, zelfs niet in de koelkast.Zeker kan het met “gewoon” zout.Onversneden delen zoals buikspek kun je zeker ook zonder nitrietzout maken.Nitriet gebruik je ( vooral) tegen botulisme, voor kleurbehoud en geeft die aparte smaak. Het zout gedeelte is NPZ zorgt ervoor dat bederf niet optreed. Mijn coppa’s liggen zelfs 8 weken vacuüm in het zout in de koelkast voor ze de droogkast ingaan Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
BertM Geplaatst: 21 maart 2023 Share Geplaatst: 21 maart 2023 Ook hier momenteel wat kinnebak in de (koude) rook. 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.