Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Gezouten en gedroogde (en eventueel gerookte) buikspek


Jorieke123

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
Ik had al een vermoeden want met gewoon zout (natrium chloride) ga je die dagen volgens mij niet redden zonder bederf, zelfs niet in de koelkast.

Zeker kan het met “gewoon” zout.
Onversneden delen zoals buikspek kun je zeker ook zonder nitrietzout maken.
Nitriet gebruik je ( vooral) tegen botulisme, voor kleurbehoud en geeft die aparte smaak. Het zout gedeelte is NPZ zorgt ervoor dat bederf niet optreed. Mijn coppa’s liggen zelfs 8 weken vacuüm in het zout in de koelkast voor ze de droogkast ingaan
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...