geedee Geplaatst: 21 november 2013 Geplaatst: 21 november 2013 Leuk robo die rogge uet wil ik oooooook!
Jorieke123 Geplaatst: 21 november 2013 Geplaatst: 21 november 2013 Stamppot snijmoes (uit de kas) met gerookte spekjes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
HuubvG Geplaatst: 21 november 2013 Geplaatst: 21 november 2013 Een stukje vers geoogste yakon geproefd. Geen smaak te bekennen. Goed onthouden, het advies is de yakon een paar weken te laten liggen voordat er smaak aan komt. Ben benieuwd, de mooie knollen liggen op hun koele, vorstvrije plek, een mooie korf vol. Verder is het gebeurd met eten uit eigen tuin, op de veldsla, knolselderij en wat kruiden na.
Agnetha Geplaatst: 21 november 2013 Geplaatst: 21 november 2013 Heerlijke veldsla nog wel klein maar lekker met een eitje van onze kippies. En het laatste rode uitje! Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
RobO Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 rijst, kool in de wok met kerrie uap, tempeh met laos en nootmuskaat gewokt, kip met zwarte bonensaus van de toko, eitje (dat zit zo: uap = uit alle potjes want de kerrie was op dus maken we het zelf maar met gember, laos, komijn, peper, koenjit, ketoembar)
greetje Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 zo heerlijk om te lezen jouw:dzz! kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
jasmin Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 Ik eet nog steeds bosui uit de tuin, maar.... er zit een soort slijm in de holle bladeren... hebben jullie dat ook? En straks rode spitskool uit de tuin. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
greetje Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 jasmine kan dat geen sort snot zijn vanwege kou en Vorst? kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
jasmin Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 Ja, snot is het. Maar was ook al voordat de vrieskou hier inviel... Ik denk dat ze 'te oud' zijn of zo.... ze staan al het hele seizoen... ik wou er nl. ook in het najaar (nu dus) nog plezier van hebben. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
appelvrouw Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 Zodirekt gaan we boerenkool eten..ik ruik hem al We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Hanneke91 Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 Hier pompoenstamppot (pompoen uit eigen tuin), mmmm!
RobO Geplaatst: 23 november 2013 Geplaatst: 23 november 2013 Ja, snot is het. Maar was ook al voordat de vrieskou hier inviel... Ik denk dat ze 'te oud' zijn of zo.... ze staan al het hele seizoen... ik wou er nl. ook in het najaar (nu dus) nog plezier van hebben. is het misschien koprot?een schimmel die je niet bio kunt bestrijden maar je kunt wel wat voorzorgen nemen:veel lucht tussen de planten en warm drogen na de oogst, zie linkje
borderrose Geplaatst: 23 november 2013 Geplaatst: 23 november 2013 Pommes Dauphine, restje van gisteravond, nu als ontbijt
Jorieke123 Geplaatst: 23 november 2013 Geplaatst: 23 november 2013 Of is het een doorzichtig gelatine-achtig snotje Jasmin? Dat heb ik altijd in de stengels van mijn Welsh Onion. En die eet ik vooral in het voorjaar. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RobO Geplaatst: 24 november 2013 Geplaatst: 24 november 2013 zonder snotjes: pompoensoepje, zalmslaatje met appel uet broodje rogge en heul veul lekkere hapjes op de tuinclubborrel
Jan Lokman Geplaatst: 24 november 2013 Geplaatst: 24 november 2013 bieten stampot met een gehaktbal. "Natura non nisi parendo vincitur "
RobO Geplaatst: 24 november 2013 Geplaatst: 24 november 2013 sja, geen tijd om te koken, broodje met olijfolie van dame van beurs (lekker! ....die olie.... )kliekjes, maar lekkere kliekjes...
Carmen Geplaatst: 24 november 2013 Geplaatst: 24 november 2013 Vandaag een pompoensoepje uitgeprobeerd.. Morgen maak ik deze met mijn bengels op school tijdens een kooknamiddagje.
appelvrouw Geplaatst: 25 november 2013 Geplaatst: 25 november 2013 Ik heb het nog niet gegeten..maar wel al geproefd. Voor vanavond pompoencurry en Indiase tofu uit het topic indiase recepten.Met de allerlaatste tomatensalade en gekookte haricots coco. Uit eigen tuin: de pompoen, ui, knoflook, haricots coco ( uit de vriezer) tomaten, koriander en peterselie... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Piroska Geplaatst: 25 november 2013 Geplaatst: 25 november 2013 Een gruwelijk lekker knoflooksoepje! .. Straks rode kool en gebakken aardappeltjes... http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Agnetha Geplaatst: 25 november 2013 Geplaatst: 25 november 2013 Aardappel groente schotel met de laatste preitjes uit de tuin. Moet het nog proeven maar ziet er lekker uit! Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
RobO Geplaatst: 26 november 2013 Geplaatst: 26 november 2013 rijst, groentencurry (ui, wortel, knolselder, pompoen, gele currypasta), eitje in pindasaus, rundvleesstoofje anijs, zoetzuur (want broertje van echtgenote van de zalm van de Macro wou mee-eten...)
greetje Geplaatst: 26 november 2013 Geplaatst: 26 november 2013 @robo rundvleesstoofje anijs??????????????? kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
RobO Geplaatst: 27 november 2013 Geplaatst: 27 november 2013 oja, rundvlees anijs is heerlijk, vooral bij rijstgerechten (dat doen we zo: bak een uitje glazig, voeg de doorregen runderlapjes toe en bruin ze even in de boter in de snelkokert, voeg een goede ketjap toe en bak even mee: een teen knof, P&Z, en anijsbloemetjes (steranijs is de naam, die moet je niet willen opeten wegens keiharde vullingwippers ) daarna stoven tot gaar, in de snelkokert is dat 45 minuten x de leeftijd van de koe gedeeld door 12 ) vandaag snert, en niet zomaar snert! uet snert! knolselder, wortel, ui, prei, aardappel, nog gekochte spliterwten en vanwege grote afstand tot Zelhem, gekochte hamschijf met zwoerd en bot voor de diepgang met net gebakken zuurdesembroodje en echte boter erop... (waarom krijgen we hier eigenlijk geen Michelinster of 3 ?)
thea Geplaatst: 27 november 2013 Geplaatst: 27 november 2013 Palmkool met aardappelen. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Aanbevolen berichten