Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een stukje vers geoogste yakon geproefd. Geen smaak te bekennen. Goed onthouden, het advies is de yakon een paar weken te laten liggen voordat er smaak aan komt. Ben benieuwd, de mooie knollen liggen op hun koele, vorstvrije plek, een mooie korf vol.

 

Verder is het gebeurd met eten uit eigen tuin, op de veldsla, knolselderij en wat kruiden na.

Geplaatst:

Heerlijke veldsla nog wel klein maar lekker met een eitje van onze kippies. En het laatste rode uitje!

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:

rijst, kool in de wok met kerrie uap, tempeh met laos en nootmuskaat gewokt, kip met zwarte bonensaus van de toko, eitje

 

(dat zit zo: uap = uit alle potjes want de kerrie was op dus maken we het zelf maar met gember, laos, komijn, peper, koenjit, ketoembar)

Geplaatst:
Ja, snot is het. Maar was ook al voordat de vrieskou hier inviel... Ik denk dat ze 'te oud' zijn of zo.... ze staan al het hele seizoen... ik wou er nl. ook in het najaar (nu dus) nog plezier van hebben.

 

is het misschien koprot?

een schimmel die je niet bio kunt bestrijden maar je kunt wel wat voorzorgen nemen:

veel lucht tussen de planten en warm drogen na de oogst, zie linkje

Geplaatst:

sja, geen tijd om te koken, broodje met olijfolie van dame van beurs (lekker! ....die olie.... )

kliekjes, maar lekkere kliekjes...

Geplaatst:

Ik heb het nog niet gegeten..maar wel al geproefd. Voor vanavond pompoencurry en Indiase tofu uit het topic indiase recepten.Met de allerlaatste tomatensalade en gekookte haricots coco. Uit eigen tuin: de pompoen, ui, knoflook, haricots coco ( uit de vriezer) tomaten, koriander en peterselie...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Aardappel groente schotel met de laatste preitjes uit de tuin. Moet het nog proeven maar ziet er lekker uit!

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:

rijst, groentencurry (ui, wortel, knolselder, pompoen, gele currypasta), eitje in pindasaus, rundvleesstoofje anijs, zoetzuur (want broertje van echtgenote van de zalm van de Macro wou mee-eten...)

Geplaatst:

oja, rundvlees anijs is heerlijk, vooral bij rijstgerechten

 

(dat doen we zo:

bak een uitje glazig, voeg de doorregen runderlapjes toe en bruin ze even in de boter in de snelkokert, voeg een goede ketjap toe en bak even mee: een teen knof, P&Z, en anijsbloemetjes (steranijs is de naam, die moet je niet willen opeten wegens keiharde vullingwippers ) daarna stoven tot gaar, in de snelkokert is dat 45 minuten x de leeftijd van de koe gedeeld door 12 )

 

vandaag snert, en niet zomaar snert! uet snert! knolselder, wortel, ui, prei, aardappel, nog gekochte spliterwten en vanwege grote afstand tot Zelhem, gekochte hamschijf met zwoerd en bot voor de diepgang

 

met net gebakken zuurdesembroodje en echte boter erop...

 

(waarom krijgen we hier eigenlijk geen Michelinster of 3 ?)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...