Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Featured Replies

Geplaatst:

Leuk robo die rogge uet

 

wil ik oooooook!

Geplaatst:

Een stukje vers geoogste yakon geproefd. Geen smaak te bekennen. Goed onthouden, het advies is de yakon een paar weken te laten liggen voordat er smaak aan komt. Ben benieuwd, de mooie knollen liggen op hun koele, vorstvrije plek, een mooie korf vol.

 

Verder is het gebeurd met eten uit eigen tuin, op de veldsla, knolselderij en wat kruiden na.

Geplaatst:

Heerlijke veldsla nog wel klein maar lekker met een eitje van onze kippies. En het laatste rode uitje!

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:

rijst, kool in de wok met kerrie uap, tempeh met laos en nootmuskaat gewokt, kip met zwarte bonensaus van de toko, eitje

 

(dat zit zo: uap = uit alle potjes want de kerrie was op dus maken we het zelf maar met gember, laos, komijn, peper, koenjit, ketoembar)

Geplaatst:

zo heerlijk om te lezen jouw:

dzz!

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

jasmine kan dat geen sort snot zijn vanwege kou en Vorst?

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Zodirekt gaan we boerenkool eten..ik ruik hem al

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hier pompoenstamppot (pompoen uit eigen tuin), mmmm!

Geplaatst:
Ja, snot is het. Maar was ook al voordat de vrieskou hier inviel... Ik denk dat ze 'te oud' zijn of zo.... ze staan al het hele seizoen... ik wou er nl. ook in het najaar (nu dus) nog plezier van hebben.

 

is het misschien koprot?

een schimmel die je niet bio kunt bestrijden maar je kunt wel wat voorzorgen nemen:

veel lucht tussen de planten en warm drogen na de oogst, zie linkje

Geplaatst:

Pommes Dauphine, restje van gisteravond, nu als ontbijt

Geplaatst:

zonder snotjes: pompoensoepje, zalmslaatje met appel uet broodje rogge en heul veul lekkere hapjes op de tuinclubborrel

Geplaatst:

bieten stampot met een gehaktbal.

"Natura non nisi parendo vincitur "

Geplaatst:

sja, geen tijd om te koken, broodje met olijfolie van dame van beurs (lekker! ....die olie.... )

kliekjes, maar lekkere kliekjes...

Geplaatst:

Vandaag een pompoensoepje uitgeprobeerd.. Morgen maak ik deze met mijn bengels op school tijdens een kooknamiddagje.

Geplaatst:

Ik heb het nog niet gegeten..maar wel al geproefd. Voor vanavond pompoencurry en Indiase tofu uit het topic indiase recepten.Met de allerlaatste tomatensalade en gekookte haricots coco. Uit eigen tuin: de pompoen, ui, knoflook, haricots coco ( uit de vriezer) tomaten, koriander en peterselie...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Aardappel groente schotel met de laatste preitjes uit de tuin. Moet het nog proeven maar ziet er lekker uit!

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:

rijst, groentencurry (ui, wortel, knolselder, pompoen, gele currypasta), eitje in pindasaus, rundvleesstoofje anijs, zoetzuur (want broertje van echtgenote van de zalm van de Macro wou mee-eten...)

Geplaatst:

@robo rundvleesstoofje anijs???????????????

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

oja, rundvlees anijs is heerlijk, vooral bij rijstgerechten

 

(dat doen we zo:

bak een uitje glazig, voeg de doorregen runderlapjes toe en bruin ze even in de boter in de snelkokert, voeg een goede ketjap toe en bak even mee: een teen knof, P&Z, en anijsbloemetjes (steranijs is de naam, die moet je niet willen opeten wegens keiharde vullingwippers ) daarna stoven tot gaar, in de snelkokert is dat 45 minuten x de leeftijd van de koe gedeeld door 12 )

 

vandaag snert, en niet zomaar snert! uet snert! knolselder, wortel, ui, prei, aardappel, nog gekochte spliterwten en vanwege grote afstand tot Zelhem, gekochte hamschijf met zwoerd en bot voor de diepgang

 

met net gebakken zuurdesembroodje en echte boter erop...

 

(waarom krijgen we hier eigenlijk geen Michelinster of 3 ?)

Geplaatst:

Palmkool met aardappelen.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.