prettig gestoord Geplaatst: 10 juni 2013 Geplaatst: 10 juni 2013 Gister maar weer peulen geoogst, ruim een kilo ondertussen. Deze in de vietnamese springrolls verwerkt samen met sla, lente ui en radijsjes van eigen bodem. Beetje kip en garnalen erin, en smullen maar!Vandaag biefstuk, peulen ( ja nog meer..beetje veel gezet geloof ik ahem) en nieuwe aardappels met salade en een eitje erdoor. Niet teveel..want ik wil wel heerlijk meezingen met Streisand vanavond! Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Chris82 Geplaatst: 10 juni 2013 Geplaatst: 10 juni 2013 Vandaag sla met kip en paprika, pijnboompitjes. En daarnaast veel rucola geoogst om daar rucola pesto van te maken met stukjes kip.
RobO Geplaatst: 10 juni 2013 Geplaatst: 10 juni 2013 bloemkool snowball (en ook twee in roosjes in de vriezerd) sla, aardappels, vinkje van koe op een bedje van roombotersju
Conny Geplaatst: 10 juni 2013 Geplaatst: 10 juni 2013 Hé RobO, Je bent een Rund als je met een Vinkje stunt !!! Conny. Leef je leven dag voor dag. https://www.facebook.com/conny.coomans
Danuta Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 Nog niet gegeten staat nog in de oven...spaghetti-bake, in een ingevette ovenschaal spaghetti geven, daar een flinke laag saus op met veel vlees, kruiden, tomaten etc (de kruiden komen uit de tuin) daar weer een mooie verse romige bechamelsaus overheen met veel room en parmesan erin, afdekken met grove parmesanraspel en daarna mooi afbakken in de oven....de lucht is verrukkelijk die de oven nu verspreid... Nu nog even de wijn gaan zoeken en bedenken of ik straks nog een toetje wil...heb nog wat verse room staan van de boer....en verse kersen...roomijs met kersen misschien....? MVG en een prettige avond gewenst... Danuta MVG Danuta
jeanne-heijmans Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 Wat hebben jullie allemaal vroeg peulen? ik doe iets verkeerds denk.
prettig gestoord Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 Jeanne, ik heb ik feb al voorgezaaid en door de vorst uit pure ellende maar in potten gezet, de eerste oogst was ongeveer een maand terug daaruit. Heb nu zowel van het land als nog de laatste uit de potten. Voor mij iig een erg productief jaar aan peulen! Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
jeanne-heijmans Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 lekker hoor,heb vandaag pas de eerste 4 kleintjes gezien,dus nog lang wachten voor ik kan oogsten,en ik vind ze zo lekker.
Agnetha Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 Danuta wat klinkt dat recept heerlijk. Ik ga hem onthouden en zeker maken! Thanks. Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
Stan Geplaatst: 11 juni 2013 Geplaatst: 11 juni 2013 Broodje met zuring ueblb,nep Boursin uek,zachte kaas door het deeg uek. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Jenneke Geplaatst: 12 juni 2013 Geplaatst: 12 juni 2013 Brandnetel-zuringsoep en een vers afgebakken zuurdesemstokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter
malouis Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 Stamppotje snijbiet en een paar aardbeien toe.
appelvrouw Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Lekker kruidenboter, goede tip dat ga ik vandaag maken! Hier bergen asperges..als soep, en natuurlijk gekookt met gehakte eieren, boter en veel peterselie... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
thea Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Onze eerste nieuwe aardappeltjes gegeten met verse sla en een paprikaatje.En rabarber na. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
malouis Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Aardappelen, visje (niet uet ), bietjes zoetzuur (uep) en een slaatje van eeuwige moes en witte en rode rettich (vers uet).En op de tuin nog een paar aardbeien gesnoept.
appelvrouw Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 asperges dus, en de eerste verse knoflook gecombineerd met verse gember (uat) in een wok... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jeanne-heijmans Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 aardbeien.heerlijk.zonder suiker of slagroom
meekje Geplaatst: 15 juni 2013 Geplaatst: 15 juni 2013 Mals slakropje met pangafilet, gebakken aardappeltjes.Aardbeien met suiker! Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
appelvrouw Geplaatst: 15 juni 2013 Geplaatst: 15 juni 2013 sla, rucola, uitjes, deel knoflooksteel, aardbeien, peterselie, dille, munt, citroenmelisse..de laatste 2 in de thee. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 16 juni 2013 Geplaatst: 16 juni 2013 bijzonder gerecht!? bloemkool, sla, knof, pastnaakpuree 2012, kaassaus, koekietoe
Bit Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Gisteravond mn eigen bloemkool gegeten. Mijn 1e ever ook nog es.Opperdoezers erbij en een lekker varkenshaasje. Plain. Geen gedoe, en ik wou goed kunnen proeven hoe het smaakt. Zijn die kolen best een hoop gedoe geweest dit voorjaar. Hoop gepruts, gesleep van raam naar raam en weet ik wat al niet. Oké. Hij was lekker. Dat wel. Maar om nou te zeggen lekkerder dan een ( duur ) hollands bloemkooltje van de appie ? Sorry. Niet echt. Ben er sterk voor dat een mens zichzelf regelmatig voor de gek mag houden, zeker als het hobby's betreft. Maar ik ga deze zomer lam-hangend in de hitte op de tuin me zelf toch eens goed afvragen wát ik nou echt lekkerder uit de tuin vind in vergelijk met dat uit de winkel. Ik kijk wel erg uit naar de nieuwe tomaten soortjes dit jaar
malouis Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Lekker slaatje: krulsla, kleine rettich, sla-uitje en viooltjes met dressing op basis van yoghurt.
HuubvG Geplaatst: 17 juni 2013 Geplaatst: 17 juni 2013 Is dat driekleurig viooltje? Wat ziet dat er mooi uit! Ik heb een pistolet met geitenkaas belegd en een handjevol plukblaadjes erop gelegd van sla, rucola, hertshoornweegbree, munt, de eerste zoete malse doperwten, zo uit de dop op het broodje, lekker zoet. Ditmaal (dit maal) geen ui-achtige erbij, de frisse nasmaak van munt wil ik niet verknallen door uienboertjes... Ben nog even tuintje ingelopen, het driekleurig viooltje staat in volle bloei. Zal ik er eentje proeven? Of het antwoord toch maar afwachten en morgen bij het ontbijt doen?
Aanbevolen berichten