Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo,

 

Ik zit een beetje te kijken wat voor kruiden ik volgend seizoen er bij zet..

 

Ik heb nu:

 

Peterselie

Selderij

Bieslook

 

Dat zijn de meest gangbare... Maar welke hebben jullie? Wat zijn de basic-kruiden die je eigenlijk in de keuken niet kan missen?

 

Hoor het graag van u

 

gr Anton

In een groen, groen, knollen, knollenland...

Geplaatst:

Ik hou zelf erg van allerlei verschillende soorten munt, en ook rozemarijn, tijm en oregano , basilicum en bieslook gebruik ik hier veel.

“Waar schaduw valt schijnt ook de zon”.

Geplaatst:

Bij mij in het kruidenhoekje staat:

Peterselie

Maggie

Selderij

Munt

Oregano

Rozemarijn

Tijm

Bieslook

 

En ik moet voor volgend jaar weer Dille en Basilicum zaaien.

En ik heb er dit jaar ook de knoflook geplant leek me wel een goed plekje.

Geplaatst:

Ik vind Marjolein ook onmisbaar. In veel van mijn recepten gaat er wat van in. Gelukkig heb ik nu een wilde Marjolein (overblijvend) die qua smaak heel dicht in de buurt komt.

 

Verder Lavas (maggie), tijm, basilicum, rozemarijn en natuurlijk peterselie, bieslook en selderij.

 

Knoflookbieslook en daslook vind ik in het voorjaar heerlijk om van te snoepen of op een boterham.

 

Pimpernel, tuinzuring en borage (komkommerkruid) horen in de groene saus dus die heb ik ook in de tuin.

 

citroenmelisse voor siroop voor de kinderen (met spa rood vinden ze het net sprite), salie voor thee bij keelpijn zijn ze hier helemaal weg van.

 

Ik moet er alleen nog een gewoonte van maken om er meer van te drogen voor gebruik in de winter. Actiepunt voor komend jaar.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:
  • Auteur

Pfoeh, dat is veel info

 

Ik ga maar zaad bestellen dan...

 

tnx all

In een groen, groen, knollen, knollenland...

Geplaatst:

Van citroenmelisse en tijm (en misschien ook van enkele andere) kan je vast bij andere moestuiniers een zaailing/stekje krijgen. Citroenmelisse gedraagt zich als een tam onkruid als je het eens hebt. Mijn marjolein, rozemarijn en pimpernel heb ik van Jorieke.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst:

In bovenstaande opsommingen mis ik de Dragon nog, heel fijn bij het inmaken van b.v. augurken (net als de Dille en Mosterdzaad).

Geplaatst:

Mosterd ontbreekt er bij mij nog, eens kijken of ik een keer ergens zaad kan vinden.

Geplaatst:

Gewoon uit de supermarkt? Even klein kiemtestje doen... is ook lekker op brood... mosterdkiem/cress.

En anders heb ik wel wat voor je...

Geplaatst:

Veel is al opgenoemd, maar ik mis de tweede soort peterselie...de platte. Ik heb gekrulde peterselie voor de garnering en de platte peterselie voor de smaak.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik mis de koriander in de lijstjes. Wat mij betreft onmisbaar.

Geplaatst:
Gewoon uit de supermarkt? Even klein kiemtestje doen... is ook lekker op brood... mosterdkiem/cress.

En anders heb ik wel wat voor je...

 

 

Thanks!

Ik zal eens kijken maar ik kan niet zeggen dat ik het hier ooit heb gezien.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Nou ik heb in de supermarkt gekeken maar hier hebben ze die niet

Geplaatst:

Vreemd... maar stuur anders je adres maaar even via p.b. en dan stuur ik je wel wat op.

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:

Ik heb op dit moment alleen basilicum. Ik hoop daar nog munt en oregano aan toe te kunnen voegen

Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic