Geplaatst: 29 december 201212 j Ik twijfelde of deze vraag bij groente of fruit zou moeten staan..Binnenkort wil ik eens een andere rabarber bij de "gewone"die ik heb. Mijn vraag: welke rabarbersoorten kweken jullie en zijn jullie er tevreden over? ( gezondheid van de plant, grootte, snelheid van groeien en natuurlijk vooral de smaak)Thanks, Jet We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 december 201212 j Heb begrepen dat rabarber onder groente valt.Heb ze gezaaid2 jaar geleden ze zijn zeer rood de stengel maar weet geen naam meer (vander wal). http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 29 december 201212 j Ik weet de naam van mijn volwassen planten ook niet. Maar die bevallen goed. Schieten bijv. niet vaak door en geven mooie stengels. Half rood/groen. Ik heb er ook nog wat bij gezaaid, 2 verschillende soorten. Victoria en een andere soort. Ik kan er alleen even niets meer van terug vinden in mijn bestel-mailtjes van tabernal-zaden. Die planten zijn nog jong, en ik heb er dus nog geen ervaring mee. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 december 201212 j wij hebben red champagne, planten twee jaar geleden gekocht bij een kweker, prima zachtzure smaak, stengels rood/groen, goede opbrengst, traditionele variëteit volgens mij
Geplaatst: 29 december 201212 j Ik heb 2 verschillende soorten van de een worden de stengels rood/groenen van de andere zijn ze eigenlijk helemaal rood.Ze bevallen alle 2 goed, de helemaal rode vormen wel kleinere dunne stengels.Smaakverschil proef ik niet.
Geplaatst: 29 december 201212 j Auteur Dank tot zover! Jammer dat je vaak de naam van de rabarber niet meer weet hè, ik weet het van de mijne ook niet. wij hebben red champagne, planten twee jaar geleden gekocht bij een kweker, prima zachtzure smaak, stengels rood/groen, goede opbrengst, traditionele variëteit volgens mij De red champagne traditioneel? Geen idee, maar ik dacht niet dat dat de "gewone" rabarber was... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 december 201212 j Ik ken de rassen van mijn rabarber ook niet (meer), thuis heb ik zelf gezaaide rood/groene staan, op de moestuin gekregen roodstelige. Volgens Diana van deze http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/overig/rabarber/ website (misschien waart ze hier ook wel rond), is de groene wat zuurder dan de roodstelige maar is de opbrengst van de laatste wat minder. Kwestie van smaak denk ik. Mvrgr. CorvKhttp://www.rotsplantenvereniging.net/http://delangstraat.groei.nl/
Geplaatst: 29 december 201212 j Je zou het niet verwachten, maar ik heb ook rabarberplanten. De groene planten zijn inderdaad wat zuurder, maar kun je wel lang bewaren. De 'beste' rassen vinden de meeste mensen Red Champagne en Frambozenrood. http://www.fruitbomen.net/rabarber/ Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
Geplaatst: 29 december 201212 j Auteur Dank heren. Frambozenrood klinkt ook lekker! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 december 201212 j Mira M heb ik hier trouwens verweg de meeste productie mee. Heb ook nog ergens een mooie pagina over... (sorry voor de kleine lettertjes) Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
Geplaatst: 30 december 201212 j @A Vrouw: even opgezocht waarom die rabarber traditioneel genoemd werd door onze hofleverancier Peter ("...iets anders komt er bij mij niet in...") iha rabarber is heel oud, uit historisch China etc.; Red Champagne werd rond begin 19e eeuw in Engeland gekweekt om te forceren (heb ik nog niet gedaan) en duur te verkopen.Dat forceren schijnt goed te lukken met deze var door ze in de warmte onder potten te laten uitlopen, je moet dan wel telkens nieuwe planten opkweken of de oude een jaar laten aansterken.
Geplaatst: 30 december 201212 j Auteur En vind je deze lekker/lekkerder? Of heb je geen vergelijk.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 30 december 201212 j alleen vergelijk met de groentenboer, deze is lekkerder, zachter en aromatischer, maar dat kan ook aan de korte producent-consument tijd liggen
Geplaatst: 30 december 201212 j Hier volgt een beschrijving van een aantal aanbevolen varieteiten; 'Timperley Early'Een vroege soort die zeer geschikt is om te forceren.Dunne stengels. 'Champagne Early'Met zoete,donkerrode stelen.Goed om te forceren. 'The Sutton'Een normale soort met lange stengels.schiet niet gauw door. 'Victoria'Rode stengels met een goede smaak.Late soort. ps.Deze omschrijving bevat een aantal soorten die al jaren gekweekt worden,voor nieuwere soorten,kijk op bijv,Wikipedia en andere groente/tuinsites. m.v.g.Hans
Geplaatst: 30 december 201212 j Auteur Dank je wel.In het voorjaar komt er weer familie uit Engeland..misschien vraag ik ze wel wat mee te nemen..als het me niet lukt om ze te verkrijgen door te ruilen... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 mei 201411 j Juist de rababer variëteit 'Victoria' gezaaid.De verpakking zei: dieprode stelen, het internet zegt lichtgroen op sommige plaatsen en rood op andere.Iemand die deze variëteit heeft en kan zeggen of het nu een rode of groene is? (Ik heb al 3 eerder groene variëteiten en wou nu echt eens een rode hebben) 8 mei 201411 j aangepast door Gast
Geplaatst: 8 mei 201411 j Rabarber is voor zover k weet niet echt zaadvast. Wanneer je een rode rabarber wil, kan je deze beter kopen.
Geplaatst: 8 mei 201411 j Ook gekocht rabarberzaad is niet scht zaadvast.Maar dat is geen ramp (vind het zelf eigenlijk wel leuk):Je zaait er gewoon een stuk of 10 en kijkt welke je het lekkerst vindt.
Geplaatst: 8 mei 201411 j Ik heb vorig jaar een verstekeling meegenomen met een stekje van een ander plantje.Dit voorjaar begon daar ineens in de border een enorme rabarber te groeien. Ik heb er nu van geoogst. De soort weet ik niet, lijkt niet op mijn andere rabarber die iets dunner en roder is met kleiner blad ook.Weet iemand de soort die nu zo enorm wordt? De bladeren zijn1m doorsnee, steel licht rood met groen, ca 10 cm doorsnee steel. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 8 mei 201411 j Oke, ik ga ze intussen dan gewoon laten opgroeien.Met wat geluk zit er een rode tussen, heb ong een twintig zaadjes gezaaid.
Geplaatst: 8 mei 201411 j Ik heb vorig jaar een verstekeling meegenomen met een stekje van een ander plantje.Dit voorjaar begon daar ineens in de border een enorme rabarber te groeien. Ik heb er nu van geoogst. De soort weet ik niet, lijkt niet op mijn andere rabarber die iets dunner en roder is met kleiner blad ook.Weet iemand de soort die nu zo enorm wordt? De bladeren zijn1m doorsnee, steel licht rood met groen, ca 10 cm doorsnee steel.Er is een sierrababer heb ik ook.De bladeren zijn smal toelopen,drup vorm http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 8 mei 201411 j Nee dit is geen sier rabarber, die ken ik wel.Vind hem alleen zo groot! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.