Jump to content
Sign in to follow this  
Dennis29

Yakon/appelwortel wecken

Recommended Posts

Ze zijn hier amper 1 meter hoog. Thea heeft toch kleigrond? Dan doen ze het daar dus erg goed op

 

Thea, op de moestuindag had je een pot met geweckte yakon mee. Heb je daar misschien een recept van?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het recept van ingemaakte yacon doe ik als volg.

Met rode bessen of pruimen of nassi peer of zwarte bessen.

In de pot 1/4 plus 1/2 yacon (rauw)en daarop :gekookte water waar 400 gram suiker/1 liter water is opgelost met citroensap of klein zakje citroenzuur: deze siroop in de weckflessen vullen en dan in de weckpan een half uur op 85 graden.Ik laat het in het water/pan afkoelen.

Edited by Guest

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dat eet je dan als dessert?

 

wat bedoel je met: In de pot 1/4 plus 1/2 yacon?

In kwart liter en halve literpotten? Of de yakon in kwarten en helften gesneden?

Gaan de bessen er rauw bij, en gebruik je dan bessen uit de vriezer? Nog bevroren?

Dank


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik eet het als dessert,als bowl en ontbijt moment voor de stoelgang.

1 liter pot.

In stukjes gesneden.

Ja de bessen wachten in de diepvries voor de yacon,gaat bevroren in de pot en daar op de yacon.Alles rauw.


http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga het proberen, want ik heb nog een grote zak zwarte bessen in de vriezer. Snij je de yakon zo klein als de bessen of groter? Dobbelsteen?

En dan half half met de bessen?

Ik zou de planten er bijna uithalen al, ik heb zin in om het te maken...


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je wel Thea, nu heb ik het hele recept bij elkaar!

 

Dus: Met rode bessen of pruimen of nassi peer of zwarte bessen.

 

In de pot 1/4 bessen of ander fruit, plus 1/2 yacon in stukken van 2 à 3 cm(rauw)( dus 3/4 pot vol van 1 liter) en daarop :gekookte water waar 400 gram suiker per liter water is opgelost met citroensap of klein zakje citroenzuur: deze siroop in de weckflessen vullen en dan in de weckpan een half uur op 85 graden.Ik laat het in het water/pan afkoelen.

Top


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Yacon blijft knapperig ook na de weck.

Ze staan nog in de tuin, maar de grote knollen staan in de ruimte van ongeveer 10 graden onder een krant in een kist en als er zon is even meer.de kleine knolletjes poot ik meteen weer in een grote pot en die staan daar ook en krijgen om de 2 weken ietsje water.

 

 

Beste 10 graden.Zijn het mooie uitlopers van 3x ogen kan je er stekken van maken en ze lopen verderuit geen punt.

Edited by Guest

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb er net wat gerooid,toen bedacht ik.Dat ik vorig jaar zodra ik ze geschild had in sinasappelsap legde.Voor tegen de verkleuring.

Wat ook lekker is rauw met sinasappelsap en banaan.


http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kan er vruchtenbowl van maken.zeer lekker met banaan en sinaappelsap en manderijnen appel.Dat doen wij en ik wek het in voor bowl.


http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doe je dat ook vers Thea, die fruitsalade?

Ik moet zeggen, ik vind de yakon wel lekker, maar (misschien door de manier waarop ik kook) vaak slaat de yakon zwart uit bij mij..vandaag zou ik ze wel rauw willen proberen..ik heb alleen grapefruits in huis..misschien daar samen een verse fruithap van maken?

In de vriezer heb ik nog rauwe zwarte bessen, maar ik weet niet of dat er lekker door is.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik ze schil dan stop ik ze meteen in sinasappelsap of citroen water.Dan worden ze niet zwart.Ik wek ze in met :

div bessen of nasiepee rof abrikoos of appel.Sinasappelsap erin met gekookte suiker water.Zodra ik ze gebruik dan kan je nog andere fruit erin doen banaan/kiwi.Gember kan er ook in.

De yakon is dan heel mooi wit of rose van rode bessen.Je kan alle vrucht erin doen maar ook een soort.

 

Als je rauw gaat verwerken dan ook in de sinasappelsap of citroenwater en dan andere fruit erbij.

Edited by Guest

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...