Ga naar inhoud

Kiemgroenten, afspoelen en verhitten tegen salmonella?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik ben bezig met kiemgroenten als mung boontjes, broccolispruiten, alfafal etc. Nu wil ik het graag rauw eten. Als ik deze wil eten, moet ik ze dan afspoelen met koud water, heet water, blancheren?

Ik heb ergens gelezen dat als je dat niet doet er een kans op salmonella is? Hoe eten jullie dit?.

Geplaatst:

@Krein, Zelf was ik het heel goed en gebruik buiten mungbonen eigenlijk de hiervoor in de handel zijn de kiemzaden of biozaden( o.a. zelf geoogst zoals radijs). Dan zijn de zaden normaal gesproken niet behandeld met middelen die wij niet zouden moeten eten.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Ik koop gewoon zakjes kiemgroenten in de handel, net als Stan...zaai ze in de kiembak, water erbij, deksel erop , opkomen laten , paar keer water verschonen onderweg en dan snij ik ze af en mik ze op brood, salade etc, nog nooit probs gehad maar ik ben dan ook niet van het angstige soort voor salmonella.. De kiemgroentes zijn als het goed is gewoon clean en het water dat je gebruikt is neem ik aan gewoon leidingwater dus no prob...als ik ze buiten zou laten groeien in de tuin of bakken dan zou ik ze wel wassen in verband met de grond, dieren etc.......en dan net als sla, gewoon onder koud water goed spoelen.

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Bedankt voor de adviezen. Toch nog een vraag: als ik in een glazen pot broccoli laat ontkiemen, ontstaat er een bult kiemen in de pot. Daartussen zitten de bruine schilletjes. Die zijn moeilijk te verwijderen. Kan je deze gewoon mee eten? Op plaatjes zie ik altijd kiemen zonder de bruine velletjes.

Alvast bedankt, Krein.

Geplaatst:

koolkiemen doen we hier maar op een schaaltje of op een laagje schone make-up wattenpads want in de pot wordt het een kluwen

 

plakzaden als rucolakers gaan ook op de pads

 

in de pot met gazen deksel doen we de mung boontjes, sojaboontjes, alles biozaad en alle glaswerk eerst goed gewassen met flink warm sodawater daarna spoelen met kraanwater 2x per dag

 

afspoelen en smikkelen maar, alleen de mungboontje wokken we met marsala kerrie, grappig,

dan worden ze groen

 

...en goed je handen wassen hè, zeker na vlees/kipbereiding ivm de ESBL...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...