Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aangeboden rucola sla


Recommended Posts

Geeft niks hoor. Iedereen snapt dat je in je enhousiasme ergens iets te veel van hebt en ook denkt dat het toch sonde is om dat weg te gooien.

 

Maar Rucola zaai je eigenlijk niet van te voren in potjes he ? Althans, het kán wel. Maar geen moestuinier die dat doet eigenlijk. Rucola is als onkruid, gewoon ter plekke op een regel en klaar, regelmatig opnieuw zaaien. Beetje zoals spinazie: niet te veel zaaien, maar vaker. Rucola kan je ook na uitgroeien niet te lang houden in de tuin, dat schiet in het zaad

 

Daarbij: je plantjes staan wel érg hoog op de pootjes he ? Niet echt verkoopwaardig.

En dan zijn kleine lokale kwekers trouwens veel goedkoper ( 0.04 voor Rucola. 0.05 voor Lollo rosso 0.06 voor grotere krul-andijvie 0.10 voor bloemkoolplanten en 0.12 cent.etc. voor verder uitgegroeide plantjes: perskluitjes )

 

Vandaar de reacties

Link to comment
Share on other sites

Je vraagt het aan Bit, maar zoals in een forum, mag iedereen die het denkt te weten, antwoorden, dus met hoog op de poten bedoelt Bit dat de zaailingen te lang gerekt zijn, ook wel 'fileren' genoemd. Doordat ze te weinig licht hebben, groeien ze verticaal. Ze krijgen een stengeltje in plaats van blad. De vraag is of ze het nog goed gaan doen daarbuiten.

 

Voor jou is dit het begin. Leer ervan. De volgende keer hoef je niet zoveel van hetzelfde te zaaien. Je kunt beter telkens kleine hoeveelheden van verschillende gewassen zaaien, en na enkele weken kun je daar nog eens wat van zaaien. Dan heb je later in het groeiseizoen ook wat.

 

Als je wat wilt verdienen kun je beter wat aparte groenten gaan telen, maar reken je niet rijk. De hobby kost eerder geld dan dat het geld oplevert. Je zult merken dat weggeven en ruilen veel meer voldoening geeft.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...