Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Manieren om rabarber te bewaren

Featured Replies

Geplaatst:

Hmmm...er zijn zo veel manieren om rabarber te gebruiken en ik zie op een enkeling na alleen maar moes moes............ik ga volgend jaar de zweeds manier (ouderwetse-zweedse-manier-bewaren-rabarber-t2061.html) gebruiken alhoewel dat niet geheel alleen maar zweeds is volgens mij...ben het wel in andere landen tegengekomen bij rabarber verwerking.......

Ik zelf wil geen moes maar stukjes of stelen of 'blaadjes' etc.........maar ook denk ik dat rabarber eigenlijk eht beste gewoon vers smaakt...maar dat vind ik bijna met alles.....)

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Geplaatst:
........maar ook denk ik dat rabarber eigenlijk eht beste gewoon vers smaakt...maar dat vind ik bijna met alles.....

Dat vind ik ook, maar ja, het wil 's winters allemaal niet zo best groeien.

Geplaatst:
  • Auteur

Ehm...ik ga vanavond rabarberlikeur maken......(heb eindelijk de kandijsuiker gevonden, toch wel handig een keertje opruimen ) Iemand interesse?

 

 

MVG

 

 

Danuta (bijna op weg naar Villach )

MVG

 

Danuta

Geplaatst:

Hoe doe je dat?

Geplaatst:
  • Auteur

Heel simpel.

 

2 dikke rabarberstangen, wassen en in 3 cm stukken snijden,350 gr grove kandijsuiker, wit neem ik maar je kunt natuurlijk ook bruin nemen, de smaak is ook lekker dan.

1 zakje echte vanillesuiker en als je hebt, schuif er nog een halve opengesneden vanillestokje bij anders nog een zakje vanillesuiker. Alles mengen en in een afsluibare pot geven.

 

Nu overgieten met 0.75 liter Schnaps, zachte jenever of wodka........licht roeren, sluiten en 2 weken wegzetten op een koele donkere plek.

 

Zeven en in donkere flesjes gieten (bvb bierflesjes), sluiten en donker en koel wegzetten. Voor het drinken goed koelen in de koelkast

Om er een winterse smaak aan te geven kun je ook in het eerste stadium een kaneelstokje toevoegen.

 

 

MVG

 

 

Danuta (beter dan moes )

MVG

 

Danuta

Geplaatst:

Dat ziet er lekker uit. (en simpel!)

Ook eens proberen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.