Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aaltjes in wortelgewas?


Recommended Posts

In mijn wortelgewassen heb ik hardnekkig last van aaltjes of wormpjes. Wortel, radijs, meiknolletjes: allemaal geplaagd door bruine kanaaltjes & minder groei.

Volgens een aantal internetbronnen zou gewasrotatie de oplossing moeten zijn, maar dat pas ik al een aantal jaren toe (4 groepen). Vorig jaar heb ik een aantal afrikaantjes gezaaid, dat gaf (nog) weinig vermindering. Dit jaar zijn mijn afrikaantjes door koude en droogte allemaal op 2 na niet opgekomen. Op advies van een tuingenoot heb ik goudsbloemen tussen de gewassen gezet. De meiknolletjes hadden er echter toch weer last van, en ik vrees het ergste voor mijn wortelen. Iemand een suggestie?

Dank,

Floor

Link to comment
Share on other sites

Hallo Floor,

 

Waarschijnlijk heb je op de wortelen last van de wortelvlieg en bij de radijs en meiknolletjes is het de koolvlieg. Je ziet dan inderdaad de vreetgangen van de larven. Schade door aaltjes (naast verminderde groei) ziet er anders uit.

 

Hoewel er op internet vele tips worden geschreven over plantcombinaties die mogelijk zouden kunnen helpen (mijn ervaring: werkt meestal niet) is er eigenlijk maar een die afdoende is: onder anti-insectengaas telen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...