Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Fanatiek jam/marmelade maakster

Featured Replies

Geplaatst:

Goedendag, ik kwam jullie forum tegen toen ik een vlierbloesemwijn recept zocht. Ik ben nogal veel aan het inmaken. Mijn man heeft de moestuin. Pas sinds kort hebben we een moestuin. Morgen eten we voor het eerst spinazie uit eigen tuin.

ik ga vrijdag op Zweedse wijze komkommerschijfjes inmaken in sterke azijn. Daar oogst ik veel succes mee. Voor het eerst kan ik dat doen met dille uit eigen tuin. Een deel van de dille laat ik staan voor de zaadproductie en dat ik ze kan gebruiken als ik zaad nodig heb om in te maken.

Geplaatst:

Welkom! Erg leuk wat je allemaal doet! Succes.

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:

Welkom en een mooie oogst.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Welkom !

Geplaatst:

Welkom op het forum en een goede oogst gewenst!

Misschien wat van die lekkere recepten op het forum plaatsen bij 'koken en recepten' ?

Geplaatst:

Hoi!! Leuk, een jamfan erbij! Leuk dat de hooby van je man en die van jou zo op elkaar aansluiten! Veel plezier hier en recepten zijn altijd welkom!!

 

Marijke.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Geplaatst:

welkom, ik ben wel erg benieuwd naar het zweedse komkomer recept.....

Geplaatst:
  • Auteur

Dank voor alle welkomstberichten. Ik krijg alleen geen emails in mijn mailbox dat jullie hebben gereageerd. Waar kan ik dat aanvinken of kan dat niet op dit forum? Zou best handig zijn.

Die recepeote wil ik best kwijt aan jullie, maar daar heb je heel sterke azijn voor nodig 24% ! 4 tot 6 maal sterker dan je ze in nederland vindt. Ik koop die altijd in Duitsland of Zweden.

Marmeladerecepten kunnen jullie altijd namaken.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik ben er achter hoe ik op de hoogte wordt gehouden als er berichten na mij worden geschreven.

 

Voor wie aan die sterke azijn kan komen dit recept.

1kg komkommer

1 eetlepel mosterdzaad

dillekroon (het deel van de dille met bloemen/ zaad erin)

Lag (= het vocht waar de komkomerschijven inliggen)

2dl azijn van 12% (= 1 dl 24% azijn + 1dl water)

3 dl water

1/2 dl zout

3 dl suiker

 

Mix de 'Lag' tot de suiker is gesmolten.

Jaag de komkommers door een snijmolen tot het mooie plakjes zijn.

Leg ze in schone potten, met de dille en mosterdzaad.

Giet het 'lag' erover tot de plakjes onderstaan.

Sluit het deksel en zet ze koel en donker. Na een week al op smaak. het recept zeg dat ze 2 maanden goed blijven; ik open na een jaar rustig een pot zonder problemen.

Heerlijk op smeerleverworst of leverpastei.

Ook in salades helemaal niet verkeerd!

 

Eet smakelijk!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.