Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Waarom hangt mijn clematis zo?


Dieuwke

Recommended Posts

Eind mei heb ik een clematis gekocht, rouge cardinal, en deze aangeplant. Hij ging heel goed en is al een heel eind gegroeid. Bovenin heeft zich een grote knop gevormd en ik begin nu ook overal kleine knopjes te zien.

 

Sinds ongeveer 2 dagen hangt het bovenste gedeelte alleen heel slap naar beneden. Zeg maar de knop en de blaadjes daar omheen, zie foto. Daaronder ziet de plant er gewoon goed uit, zijn de blaadjes groen en hangt het niet slap.

foto91641372326597.JPG

Kan dit de verwelkingsziekte zijn? Of is dit wat anders? Volgens mij heeft ie aan water geen gebrek, zelfs ondanks de regen giet ik hem nog wel een bij, vooral omdat ie met zn wortels vlakbij een muurtje en een bloeiende pioenroos zit.

 

Iemand een idee?

Link to comment
Share on other sites

Op zich toont de verwelkingsziekte inderdaad op deze manier ja. Wil nog wel eens gebeuren ( 2 op de 10 gevallen schat ik ) dat een deel van de plant zich toch herpakt hierna.

Is dat niet zo, en is het inderdaad verwelkingsziekte, dan zie je dat met een paar dagen, want dan verdroogt de boel gewoon. ( niet speciaal meer water geven nu; dat heeft er niets mee te maken )

Link to comment
Share on other sites

Ja, is een optie die kan werken en effect hebben. Niets zeker. Sorry. Verwelkingsziekte ( bij grootbloemige Clematissen vaker ) is een rotding , wat niet echt te voorkomen is.

Link to comment
Share on other sites

Lijkt wel een beetje dat die site een product probeert te verkopen. Ken ik overigens niet , en kan ook best wél werken hoor.

 

" Als verwelkingsziekte in de tuin aanwezig is gebruik dan .... "

 

Niet mijn ervaring. De ene plant kan instorten, de plant daarnaast, ook een grootbloemige, heeft nergens last van. Dat kan. Kan zéér plaatselijk zijn , kan ook al "aan de plant kleven" bij koop / poten. Is nog niet allemaal bekend, is nog vrij onduidelijk.

Mij is in ieder geval geleerd : accepteren en verder gaan. ) maar goed, dat is wel 20 jaar terug )

Link to comment
Share on other sites

Ik was dat middel ook al tegengekomen op internet, maar kon er maar weinig informatie over vinden en daarnaast is het alleen in Belgische webwinkels verkrijgbaar..

 

Wat ik nu heb gedaan: de aangetaste stengel bij de grond weggeknipt en de rest nog wel laten staan. Dat zag er nog goed uit. Mocht dat nou ook gaan hangen dan ga ik wel drastischer knippen en knip ik alles bij de grond af, maar stiekem hoop ik dat dit zo afdoende moet zijn. Fingers crossed..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...