Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aubergine "Pukkie": veel bloemen nog geen vruchten


Missmass

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik heb 2 mini aubergineplanten (ras: Pukkie) en ze bloeien goed, maar ik zie nog steeds geen vruchten. Misschien ben ik ongeduldig? Ik krijg nergens op het net gevonden wanneer aubergines over gaan tot vruchtvorming. Kan een van jullie me wijzer maken?

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Link to comment
Share on other sites

Ik had vorig jaar een mini-aubergineplant bij de Intratuin gekocht. Ik weet niet of het ditzelfde ras was, maar ik kocht hem in juni, eigenlijk meer voor de leuk dan dat ik verwachtte dat er daadwerkelijk iets aan zou komen. Ik had hem dan ook gewoon buiten staan. Op een gegeven moment ging hij toch bloeien, redelijk uitbundig zelfs. Maar ook ik zag in eerste instantie geen vruchtvorming, dus ik dacht leuke plant maar verder niets.

Toen ineen in augustus zich kleine bolletjes begonnen te vormen en na nog meer geduld oefenen heb ik uiteindelijk toch 8 kleine ronde paarse aubergines kunnen oogsten. De laatste pas eind september. De grootste was wat groter dan een pingpongbal en de kleinste ongeveer de helft daarvan. En ze waren lekker Dus geef de moed nog niet op

Link to comment
Share on other sites

Probeer ze eens een handje te helpen, door te 'trillen' of met een kwastje. Wat ook meespeelt is het weer van de voorgaande weken/maanden. Hier beginnen nu ook pas de eerste paprika's te groeien uit de bloemen.

Link to comment
Share on other sites

Hier eet ik juist al vanaf mei paprika's! En ze staan gewoon buiten. Bijzonder hoe het kan verschillen per regio! Ik tril de plant wel regelmatig, maar zal dus nog wat geduld moeten hebben. Ik hoop echt dat ik er straks wel vruchten aan zal hebben...

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Link to comment
Share on other sites

vraagje hoor : je eet al vanaf mei paprika's van die plant ? Had je een plant ergens gekocht waar al behoorlijk grote of bijna rijpe paprika's aan zaten dan ofzo ?

 

sorry ( zitten we wel in een helemaal fout topic geloof ik )

Link to comment
Share on other sites

Mijn aubergines bloeiden eerst ook wekenlang zonder vruchten te zien, nu opeens sinds een week zijn er wel overal vruchten, misschien duurt het gewoon zo lang?

 

Bit, Missmass eet al sinds mei Paprika, geen aubergine, maar dit verbaast mij ook wel heel erg, zonder kas.

 

 

edit, huh? ik las dat je aubergine schreef, nu staat er wel paprika, hahahaha lekker verwarrend.

Link to comment
Share on other sites

hahaha ja klopt. Ik las haar bericht. ging daar op reageren. Toen zag ik dat dit topic over Aubergines ging, alles aangepast en veranderd , toen las ik dat ze zélf wel over paprika's begonnen was . toen weer alles aangepast. Over verwarrend gesproken ?

Link to comment
Share on other sites

Bij mij is het ook zo. De paprika's maken al zeker een maand vruchten en ik heb er ook al een paar van kunnen plukken, maar de aubergines maken sinds een maand of zo alleen maar bloemen en er zijn nog geen vuchten te zien. Hopelijk komt dat dan nog.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik ook!

 

Een groene, eigroot en een stuk of zes kleintjes (in tomatentent). Of het nou pukkie of ukkie was, ik weet het niet meer. Heb wel de indruk dat de plant niet teveel aandacht behoeft. Af en toe war water, maar verder een mooie vergeetplant

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...